Hvem er Danmarks bedst klædte mænd lige nu? Det spørgsmål svarer Euromans moderedaktion på hvert år med deres liste over landets mest velklædte. Men tiden, og moderedaktørerne, skifter, og hvad der var smart i 90’erne og 00’erne holder ikke nødvendigvis i dag – og omvendt.

Det kan du høre i første episode af vores helt nye podcast-serie ’Modeministeriet’. Her har vi samlet Euromans mest markante moderedaktører gennem tiden, Mads Christensen (i 90’erne), Chris Pedersen (i 00’erne) og Frederik Lentz Andersen i dag.

Denne gang handler det udelukkende om Danmarks bedst klædte, hvor den nye liste er i det aktuelle nummer af magasinet. Her har Frederik Lentz Andersen valgt mænd som Brian Holm og Claus Hempler, og så har han også valgt kunstneren Esben Weile Kjær. Og ham er panelet bestemt ikke enige om.
I magasinet er Esben Weile Kjær iklædt en kortærmet skjorte over en band t-shirt tilsat en perlekæde med mange mulige forskellige perler. Derudover har han et par ældre brune cowboybukser, et par sorte strømper med gul tekst og et par udtrådte Nike-sko sikkert fra 00’erne.

”Det er et udtryk for en næsten anti-æstetik i tiden, som Esben Weile repræsenterer,” forklarer Frederik Lentz Andersen.

Men den stil giver Mads Christensen ikke meget for.

"Alle må have deres egen stil. Det eneste jeg virkelig ikke bryder mig om, er indifferens. Folk, der tydeligvis kun tager tøj på for ikke at fryse, og det slås kun af dem, der er bevidst bagstræberiske, som er bevidst røvsyge. De er bange for at vise, at de gør sig umage. Når jeg ser på ham, du har valgt der, så kan jeg næsten ikke kan finde ord for det. Han har gjort sig umage med at se ud om, som om han ikke gør sig umage, og dermed gør han sig skyldig i tredobbelt krukkeri.”

 Podcasten er produceret i samarbejde med Sand Copenhagen, der er vores nye sponsor på denne podcast, hvilket betyder, at vi kan bringe dig denne og mange flere podcast om mode og stil. 

Værter er Frederik Lentz Andersen og Emil Norsker. Gæster er Chris Pedersen og Mads Christensen.

Du kan høre hele episoden her. Episode 2 kommer om 14 dage.