PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Rusland forbyder transkønnede at køre bil

Rusland forbyder transkønnede at køre bil

Da Rusland som et af de første lande i verden indførte kørekort til biler i 1900, var føderationen langt fremme.

Anderledes umoderne er Rusland på kørekortsfronten i dag.

Ny russisk lov forbyder nemlig transkønnede personer at få kørekort, skriver BBC.

I bestræbelserne på at nedbringe antallet af ulykker på vejene har regeringen valgt at stramme den lægelige kontrol af bilister.

På den opdaterede liste over ”lidelser”, der diskvalificerer russere til at køre bil, eller som indskrænker deres kørefrihed, finder man ud over fysiske handicap som blindhed og epilepsi nu også ”kønsidentitetsproblemer.”

Heller ikke sadomasochister, pædofile eller ekshibitionister er gode bilister ifølge det nye dekret, som den russiske premierminister, Dimitrij Medvedev, skrev under på 29. december.

”At forbyde folk at køre bil på baggrund af deres kønsidentitet er latterligt og blot endnu et eksempel på det russiske regimes metodiske tilbagerulning af basale menneskerettigheder”, siger Shawn Gaylord fra amerikanske Human Rights First.

Menneskerettighedsorganisationen mener, at det nye forbud kan afholde transpersoner fra at søge psykiatrisk hjælp af frygt for at få en diagnose, der kan forhindre dem i at køre bil.

”Vi opfordrer USA til øjeblikkeligt at fordømme denne lov og presse den russiske regering til at ophæve forbuddet”, lyder det.

Loven trådte i kraft i tirsdags.

LÆS OGSÅ: Sådan føles det at blive mand (når man er født som kvinde)

LÆS OGSÅ: Man skal ikke lovgive mod homoseksuelle nar man selv går i regnbuefarvet tøj

LÆS OGSÅ: Norge støtter russiske homoseksuelle med denne fantastiske video