Boulangerie Jean Luc Pelé

265 Corniche Paradis, 06500 Menton

”Mange klassiske ture går forbi det her sted, der ligger oppe over Menton. Det ligger rigtig godt ift. mange af stigningerne. Da Richie (Porte, tidligere cykelrytter, red.) stadigvæk kørte, var det hans favoritsted at holde ind. Man kan passende lige køre forbi, før man skal op over Col de la Madone.”

Desir de Roy

Via San Rocco 40, 18037 Pigna

”Kaffen på det her sted er måske ikke den bedste, men de gør meget ud af deres cappuccino. Skummet bliver der virkelig kælet for. Den lille café ligger lige midt i byen, når man kommer kørende. Godt placeret mellem nogle fine stigninger og dalstykker. Fra Pigna kan man køre forskellige veje og ende samme sted. Eller køre ned og ramme Sanremo nede ved kysten. Det er et rigtig fint område.”

Copenhagen Coffee Lab

28 Promenade de la Plage, 06800 Cagnes-sur-Mer

”Hvis man skal have et dansk islæt til sine kaffe-/bagerstop, så er Copenhagen Coffee Lab et godt bud. De ligger flere forskellige steder. Den her i Cagnes-sur-Mer, der ligger imellem Cannes og Nice, kører vi nogle gange til. Jeg tror godt, man kan få en kanelsnegl, hvis man er til det. Hvis du kører op omkring Nice, kan det være et stop på tilbagevejen. Eller hvis du bare er ude og rulle en tur, så er det et godt sted at sætte sig ved kysten. De laver også lidt morgenmad. Jeg ved, at fx Michael Valgren nogle gange har haft en lille rygsæk med og taget brød med hjem derfra.”

Ma Première Boulangerie

23 Avenue de la Victoire, 06320 La Turbie

”Oppe i La Turbie ligger det her lillebitte, supergode bageri. Jeg har en ven, der arbejder for vores cykeltøjmærke, Mad.One, som lånte vores hus sammen med en kammerat, mens de var på ferie. Der satte de sig for at finde den bedste croissant på deres træningsture, og det lykkedes dem ikke at finde en, der var bedre end hos Première Boulangerie. Det er et fint stop, hvis du har været oppe at køre Col d’Èze. Eller Col de la Madone fra Menton, så er det også et godt sted at stoppe på vejen ned. Så kan man sidde der og kigge på alle de andre ryttere, der kører igennem La Turbie. 100 meter væk fra bageren er der også en vandpost.”

Bar Gasoline

Via Roma 14, 18030 Olivetta San Michele

”Den her er lidt mere gemt væk. Og måske ikke et sted, man umiddelbart ville stoppe ved. Man kommer forbi, hvis man kommer kørende nede fra Ventimiglia ved kysten og så op igennem dalen. Den passer godt ind, hvis man kører en tur, hvor man skal forbi Col de Braus fx og skal have lidt energi på vej hjemad. De laver nogle supergode sandwich. Rigtig italiensk. Ejeren er fra Napoli, så han får tingene sendt fra syd. Mozzarella, tomater, cannelloni. Som professionel cykelrytter har man svært ved at få lov til at betale sådan et sted. I Danmark er det slet ikke et spørgsmål; der betaler man bare. Det samme i Frankrig. Men i Italien er de glade for, at man stopper hos dem.”

Jakob Fuglsang

(f. 1985) Professionel cykelrytter siden 2006. Vandt i 2007 U23-verdensmesterskabet i mountainbike. Slog siden igennem på landevejen, hvor resultatlisten tæller sejre i endagsklassikerne Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt, to gange samlet sejr i Critérium du Dauphiné og en sølvmedalje ved OL i 2016. I dag kører han for World Tour-holdet Israel-Premier Tech.