Nicklas Bendtner
Foto: Getty

Dødsdruk og debutmål: 18-årige Nicklas Bendtner bragede igennem på landsholdet fra start

I en ny bog om Nicklas Bendtner fortæller den danske angriber hele historien om sin turbulente karriere. I dette uddrag kan du læse om angriberens helt igennem kaotiske start på landsholdet i sensommeren 2006. Om at besvime af druk aftenen før den første samling under Morten Olsen, om at score i debuten og om få Thomas Gravesen på nakken.

I august 2006 bliver 18-årige Nicklas Bendtner uden varsel udlejet fra Arsenal til nedrykkerklubben Birmingham City i the Championship. På ingen tid flytter han fra sit lille værelse hos en italiensk plejefamilie og ind i en ungkarlelejlighed med udsigt over byen, hjemmebar, jacuzzi og lutter hvide lædermøbler. Her får hans nye voksenløn hurtigt ben at gå på, og forsommerens ballade under U21-EM synes pludselig langt væk. Da Nicklas Bendtner tilmed scorer i sin debutkamp for Birmingham, tager Morten Olsen ham med på et afbud til det landshold, der skal revanchere sig efter sommerens missede VM-slutrunde i Tyskland. Og det er så her, vi kommer ind i historien ...

JEG LANDER I Kastrup lordag eftermiddag. Der er fire dage til landskampen mod Polen, og jeg føler mig flyvende. Siden sommerferien sluttede, har opturene stået i kø. Landsholdsudtagelse, indkvartering på et kongehotel med 10 gange så meget plads som hos Clem og Anna, seriøs voksenløn … Det er vildt at tænke på.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her