1. Den festlige: Dronning Louises Bro

Det er til at forstå, hvorfor de danske Tour-arrangører har haft lyst til at vise broen, der tager navn efter Christian 9.s kone Dronning Louise og forbinder Nørrebro med Indre By, frem til hele resten af kloden. Det er nemlig den mest cykeltrafikerede bro… i verden: Mere end 40.000 cyklister ruller over asfalten hver dag.

Det er et naturligt og som regel et festligt samlingspunkt, når arrangementer som Distortion og Copenhagen Half Marathon er løbet af stablen, og anderledes bliver det nok ikke på fredag den 1. juli, hvis vi skulle tage et kig i spåkuglen. Rytterne har ikke kørt meget længere end 1 kilometer, når de kommer susende fra Frederiksborggade, og det er en unik mulighed for at se dem i høj fart – op mod 60 km/t, hvis det overhovedet kan gøre det.

2. Den praktiske: Trianglen og Fælledparken

Vil du gerne have de optimale vilkår for at se mest til rytterne, er Trianglen et oplagt sted at stille sig. Her kommer de nemlig forbi ikke bare én, men to gange, når de første gang kører fra Øster Søgade via Østerbrogade til Øster Allé, før de drejer højre ad Jagtvej og så den modsatte vej op ad Østerbrogade og ind mod Kastellet og Langelinie.

Ikke nok med det, så er Trianglen også nabo til Fælledparken, der huser festivalen FestiVeló. Her er der både storskærm, så du kan følge med i tiderne undervejs og se, hvem der ligger til at komme i gult, samt et væld af drikke- og spisesteder, så du kan holde dampen oppe i selskab med tusindvis af andre feststemte danskere.

Tour-kort-m-punkter.jpg
Kilde: letourcph.dk

3. Den æstetiske: Amalienborgs Slotsplads

København er hjemsted for mange flotte, ikoniske bygninger, som vi gladeligt viser frem og fortæller om, hvis vi bare får færten af en turist med en smule interesse for det. Det er dog svært at hamle op med den historiske akse, der tæller Amalienborgs Slotsplads og Marmorkirken, og som fik følgeskab af Operaen for 17 år siden.

Der vil nok ikke være få våde øjne rundt i landet, når verdens bedste cykelryttere aflægger det royale residens et visit, for det bliver næppe smukkere at se Mads Pedersen og co. svæve hen over de pænt lagte brosten med en gul gulerod hængende foran sig. For tv-seerne bliver det nok også her, at de kommer til at se de flotteste helikopterskud.

4. Den afgørende: Rådhuspladsen

Et lille kvarter efter starten ved hjørnet af H.C. Andersens Boulevard og Nørre Farimagsgade slutter rytterne den 12 kilometer lange rundtur i vores hovedstad af, når de ruller, eller nok nærmere suser, over målstregen ved Rådhuspladsen. Det er her, at du kan forvente at se rytterne med fråde om munden og døde blikke køre i mål til et kakofonisk inferno af hujende fans, der slår oppustelige plasticrør mod de bannerklædte hegn.

Desuden foregår præmieuddelingen også ved målområdet, og det er ikke svært at forestille sig, hvor god stemningen bliver, hvis en af de mange danskere kan iklæde sig den gule trøje med Københavns Rådhus som baggrundstæppe.