Forskellige sportsgrene favoriserer forskellige muskelgrupper, og budskaber som ’never skip leg day’ er efterhånden almengyldige. Men er det fodboldkroppen, baseballernes kastearm eller svømmernes trekantede torso, som kvinderne vil have?  

I en spørgeskemaundersøgelse har GQ spurgt 103 kvinder om, hvilken kropstype de finder mest attraktiv. Kvinderne blev bedt om at rangliste en række sportsgrene ud fra, hvilken krop atleterne får som resultat af sporten.  

Fodboldkroppen er den sikre vinder ifølge kvinderne, der alle nævnte den i deres top tre. Men krop kan blive for trænet og give en tand for mange Adonis-associationer. Kvinderne forklarer, at de atletiske sportskroppe kan bliver intimiderende. Der må gerne være balance, og det gør ikke noget, hvis du ligner en, der trods alt kan nappe en øl og komme hjem med fredagsslik. Tværtimod.

Se hele listen og et udpluk af kvindernes begrundelser herunder.

Fodbold

Perfektion er simpelthen ordet kvinderne bruger om fodboldspilleres kroppe. Lange ben, stærke lår og markerede lægmuskler. Benene er således et uimodståeligt blikfang, men kvinderne synes generelt, at musklerne er ’jævnt fordelt’ på en fodboldspiller. Og det er angiveligt den samlede velproportionering, der får kvinderne til at kaste lange blikke.

Svømning

Phelps og hans kolleger er kendt for den karakteristiske trekantsform, som de evindelige svømmetag medfører. Men det er ikke det eneste, der giver point hos kvinderne. I og med en svømmers kampdragt er begrænset til et utroligt lille område, der kan dækkes af speedos, så har man rig mulighed for at lure på alle detaljerne, når mændene hiver sig op af bassinet glinsende af klorvand.

Michael Phelps

Tennis

”Jeg har ingen idé om, hvordan tennisspilleres kroppe ser ud, men jeg kan godt lide deres outfits,” skrev en af kvinderne om tenniskroppen. Der skal velsagtens nogle guns til at svinde ketsjeren bestandigt, og så er de let på tå, når de egenhændigt skal kunne styrte rundt efter tennisbolden i det ene sæt efter det andet. Sammenblandingen af polo, shorts, pandebånd og en velproportioneret fremtoning var nok til en tredjeplads for tennisspillerne på kvindernes liste.

Roger Federer

Rugby

Rugbyspillere er store. Rigtig store. Brede nakker og lår som arme er karakteristika for de fleste rugbyspillere. Men det var imidlertid ikke det, kvinder lagde vægt på i deres begrundelse. Det var derimod rugbyspillernes accent og frisurer, der skriger sex.

Baseball

Man må strutte lidt med røven, når man lægger an til at svinge baseballbattet. Og det er netop, hvad kvinderne fremhæver ved baseballkroppen. De stramme baseballtights fremhæver måsen betragteligt. Men det er ikke kun baseballspillernes bagparti, som kvinderne fremhæver. Det er også deres generelt mere afslappede dad-bods, som nok især kasterne kan slippe af sted med.   

En stram baseball-mås

Basketball

Højden delte vandene for kvinderne, når det kom til basketballspillere. De lave kvinder brød sig ikke om, hvis en mand var for høj. Og det er basketballspillere altså angiveligt. Til gengæld var basketballspillerne også flere af kvindernes numero uno. Jordan holder stadigvæk 100.  

LeBron James

Amerikansk fodbold

I modsætning til rugbyspillere, er amerikanske fodboldspillere pakket ind i et gedigent vesir, når de går på banen, hvilket kan gøre det lidt svært at lure på deres kropsform og tonede muskler. De ligner jo faktisk nogen, der har skippet ’leg day’, når de spiller, fordi deres ben kommer til at ligne små kviste, der stikker ud af den store rustning.

DeAndre Hopkins 

Gymnastik

Gymnaster kan alt fra at svinge sig rundt i ringe, springe buk, lave saltoer, gå på hænder etc. Alt sammen naturligvis iført spandex og trikot, der giver frit udsyn til det meste. Men det imponerer altså ikke kvinderne, der beskriver gymnaster som lave og brede. Nok er gymnaster en flok markerede muskelbundter af en anden verden, men det er netop også ’problemet’. ”Steroidehoveder” lyder beskrivelsen på gymnasternes kroppe fra en af kvinderne i undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks første homohåndboldklub: "Det er en oase, hvor man kan få afløb for den dramaqueen, man måske har i sig"

LÆS OGSÅ: Christian Eriksen: "Forskellen på landsholdet og Tottenham er, at bolden er blevet puttet i kassen på mine afleveringer i Tottenham"

LÆS OGSÅ: Nike hylder LeBron James og stjernerne, der kom ud af ingenting