Et sagsanlæg på 61 milliarder kroner vil afsløre personen bag bitcoin

Et sagsanlæg på 61 milliarder kroner vil afsløre personen bag bitcoin

Nyt sagsanlæg vil endegyldige bekræfte, hvem der står bag bitcoin-imperiet.

Bitcoin bagmanden under navnet Satoshi Nakamoto har været sløret i mystik, siden han offentliggjorde sin opfindelse for næsten 10 år siden. Journalister, hacktivister og forretningsforbindelser har søgt forgæves, når de skulle finde frem til bagmanden bag bitcoin, som forretningsmæssigt har været en kæmpe succeshistorie, der gjorde internetvalutaen til den første og i dag største kryptovaluta i verden.

Der har været flere gisninger om ophavsmandens identitet, der blandt andet tæller den første investor Hal Finney, Dorian Nakamoto, universitetsprofessoren Nick Szabo og den selvudnævnte skaber Craig Wright, der i 2016 offentliggjorde, at han stod bag pseudonymet. Det blev dog mødt med en del skepsis.

Men måske vil hemmelighedskræmmeriet ende med et gigantisk sagsanlæg mod Craig Wright, som familien til Wrights afdøde partner Dave Kleinman har fremsat. De mener, at Wright stjal 1.100.111 bitcoin fra Kleinman, som i dag svarer til ca. 61 milliarder kroner.

I sagsanlægget står:

”Af årsager, der endnu ikke er helt klarer, valgte de (Wright og Kleinman red.) at hemmeligholde deres involvering i Bitcoin fra det meste af familien og venner. Det er dog unægteligt, at Craig og Dave var involverede i bitcoin fra begyndelsen og at de tjente en stor rigdom på bitcoins fra 2009 til 2013.”

Da en twitterbruger spurgte Wright, hvad sagsanlægget handler om, svarede han med et enkelt ord: ”grådighed.”

I dag arbejder Craig Wright i London, hvor han er chefforsker i blockchain-firmaet nChain. Han har flere hundrede patenter under sig i bitcoin- og blockchainteknologier men trak sig fuldstændigt fra offentligheden, efter han påberåbte sig som innovatøren bag bitcoin.

”I en e-mail til Louis Kleinman, Daves 94-årige far, 10 måneder efter sønnens død, skrev Wright: ’Din søn Dave og jeg er to af tre nøglepersoner bag bitcoin,’” skriver Vice News.

I søgsmålet lyder anklagerne, at Wright udnyttede sin position til at overfører Kleinmans 1.100.111 bitcoin til sin egen konto. Ifølge flere jurister vil sagen betyde, at den rigtige bagmand for bitcoin-imperiet vil stå frem og altså endegyldigt bekræfte identiteten på ophavsmanden.

LÆS OGSÅ: Er vi færdige med Facebook?

LÆS OGSÅ: Bitcoin for begyndere: "Der er stadig et kæmpe uforløst potentiale"

LÆS OGSÅ: Lever vi alle i en computer-simulation?