Bitcoin
Foto: Getty Images

Trods styrtdyk: 19-årig fyr siger, at det er din egen skyld, hvis du ikke er en Bitcoin-millionær inden for de næste 10 år

Ifølge tyske Erik Finman, der droppede ud af skolen som 15-årig for at blive entreprenør og i dag er Bitcoin-millionær, er der stadig mange muligheder for at blive rig på kryptovalutaer.

Da Erik Finman fra Tyskland var 12 år, indså han, at skolen ikke var hans fremtid.

De fleste af hans klassekammerater havde det på samme måde, men Finman gjorde noget ved det: Han lavede et væddemål med forældrene. 

Hans forældre lovede ham, at hvis han var blevet millionær, inden han blev 18 år, behøvede han ikke at gå på gymnasie.

Derfor tog han de 7.500 kroner, som bedstemoren havde lagt til side til Finmans studier, og købte Bitcoins med en sats på cirka 74,50 kroner hver.

Han droppede ud af skolen som 15-årig for at forfølge drømmen som entreprenør, og han endte med at vinde væddemålet med forældrene ved at blive millionær i en ung alder.

Nu siger den i dag 19-årige Finman, at det er din egen skyld, hvis du ikke også er Bitcoin-millionær inden for de næste 10 år.

"Hvis man er smart omkring kryptovalutaer i løbet af de næste 10 år, kan mange mennesker opbygge deres formuer endnu bedre end før. Området er stadig relativt lille; markedsværdien er lidt over en halv billion dollars," siger Finman i et interview med Business Insider og fortsætter:

"Jeg ønsker ikke at blive misforstået. Dette er selvfølgelig et meget højt beløb, men i sammenligning med andre aktivklasser er det lavt. Derfor siger jeg, at hvis du ikke er millionær inden for de næste 10 år, er det din egen skyld."

"Nye forretningsmodeller og innovationer spirer hele tiden inden for dette område, og derfor er der mange investeringsmuligheder. Det er en ny slags guldfeber eller en ny slags Silicon Valley. Der er rigtig mange muligheder."

Tilbage i december 2017 faldt den digitale valuta dog med mere end 30 procent, og flere analytikere har advaret om, at Bitcoin kan blive den største bobel i vores levetid.

Men Finman er ikke bekymret.

"Fremskridtet for kryptovalutaer er ustoppeligt. Et enkelt nedbrud ændrer ikke ved det. Folk vil fortsætte med at investere i det og blive mere og mere følelsesmæssigt forbundet med digitale valutaer."

Finman ejer angiveligt i alt 403 Bitcoins, hvilket giver ham en formue på 6,6 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Bitcoin for begyndere: "Der er stadig et kæmpe uforløst potentiale"

LÆS OGSÅ: Danske Nikolaj Rosenthal er verdens første elitesportsmand, der får sin løn i bitcoin

LÆS OGSÅ: København er den mest Bitcoin-venlige by i Norden

Se, hvad vi ellers skriver om: Penge