Manden, der har dedikeret store dele af sit liv til smukt design, bliver æret med en fem meter høj statue. Eneste problem: Den er hylende grim. 

Det kan være, at statuen er tænkt som et kæmpe fugleskræmsel, der skal holde børn og banditter væk fra Apples hovedkvarter i Cupertino. I så fald fungerer den perfekt. 

Hvis statuen af Steve Jobs derimod er ment som en hyldest tilgrundlæggeren af et af verdens mest toneangivende designfirmaer, må den siges at være en spektakulær forbier. 

Statuen er designet af den anerkendte serbiske kunstner Dragan Radenovic, hvis bud på en statue af det nu afdøde teknologigeni vandt i en konkurrence med flere tusinde deltagere. Og selvom statuen er meget lidt køn, har Apple-chefen, der hyrede den serbiske kunstner, udtalt, at han kan godt lide ‘det ufuldkomne ved serberens arbejde’. Den lader vi lige stå et øjeblik.

Se en videopræsentation her: 

Den statue, du kan se afsløret i videoen herover, er kun en model. Den virkelige statue bliver mellem tre og fem meter høj og vil minde forbipasserende om, at Steve Jobs, da han var i live, også kunne være en mand, der delte vandene.