Agerhøne med kastanje og bagt hvidløg

Til 4 personer.
4 friske agerhøns
2 hvidløg
200 g kastanjer uden skal
1-2 friske timiankviste
1 dl vand
Salt
Peber
100 g smør til
stegning
1 dl vand
Agerhønsene skylles let og aftørres i et klæde. Herefter brunes de godt i smør og lægges i et ovnfastfad. Kastanjerne steges gyldne på en pande i lidt smør. Hvidløgene brydes i fed med skallen i behold og steges sammen med kastanjerne. Begge dele kommes ned til fuglene i fadet. Krydr med hele timiankviste, salt og peber. Hæld vand ved, tildæk fadet med låg eller folie, og sæt det i ovnen i ca. 25 minutter ved 160 grader. Tag fuglene op, og lad dem trække tildækkede i 5 minutter, men sæt fadet med hvidløg og kastanjer tilbage i ovnen. Fulgene parteres eller skæres for, og de bagte hvidløgsfed og kastanjer gives til.
Tip: Skyen fra bunden af fadet kan med fordel blendes med koldt smør og smages til med lidt cognac eller calvados og serveres til.