Agerhøne med kastanje og bagt hvidløg

Agerhøne med kastanje og bagt hvidløg
Offentliggjort

Til 4 personer.

4 friske agerhøns

2 hvidløg

200 g kastanjer uden skal

1-2 friske timiankviste

1 dl vand

Salt

Peber

100 g smør til

stegning

1 dl vand

Agerhønsene skylles let og aftørres i et klæde. Herefter brunes de godt i smør og lægges i et ovnfastfad. Kastanjerne steges gyldne på en pande i lidt smør. Hvidløgene brydes i fed med skallen i behold og steges sammen med kastanjerne. Begge dele kommes ned til fuglene i fadet. Krydr med hele timiankviste, salt og peber. Hæld vand ved, tildæk fadet med låg eller folie, og sæt det i ovnen i ca. 25 minutter ved 160 grader. Tag fuglene op, og lad dem trække tildækkede i 5 minutter, men sæt fadet med hvidløg og kastanjer tilbage i ovnen. Fulgene parteres eller skæres for, og de bagte hvidløgsfed og kastanjer gives til.

Tip: Skyen fra bunden af fadet kan med fordel blendes med koldt smør og smages til med lidt cognac eller calvados og serveres til.