Det er jo ikke svært at lave en sandwich, tænker du? Nej. Men skal den være rigtig god, så læs lige med her
Selvom det at lave en sandwich kan synes som en simpel opgave, ender det overraskende ofte i en kedelig mundfuld, der river ganen op. Derfor har vi allieret os med Mathias fra den københavnske sandwichbar Abrikos, der her fortæller, hvordan man bedst skruer en version med skinke og ost sammen.

Sommeren er over os, og det er tid til at komme ud af din mørke etværelses lejlighed og se solen i øjnene. Og skal det være nemt og bekvemt kan du passende tage en sandwich med under armen.
Selvom det i teorien ikke er så svært at lægge lidt fyld mellem to skiver brød, kan det alligevel godt betale sig at gøre sig lidt umage. Vi har derfor besøgt Mathias Thomassen hos sandwichbaren Abrikos, der ligger i det indre København, og spurgt ham, hvordan man får det optimale resultat ud af noget så simpelt som en sandwich.
Hvad er vigtigt at have for øje, når man laver en sandwich?
”Gode råvarer først og fremmest. Du skal selvfølgelig gå efter kvalitet og gerne købe ind hos din lokale bager, grønthandler og slagter.”
Hvad er dit bedste råd til sandwich-entusiaster derhjemme?
”Kast dig ud i at lave dit eget pålæg. Køb fx et godt stykke skinke eller okse, glacér det, krydder det, og skær det selv. Så sikrer du dig i hvert fald, at kernen af din sandwich ikke bliver sørgeligt skiveskåret kød fra supermarkedet.”
Hvilke misforståelser/fejl gør mange, når de sammensætter en sandwich?
”Valget af brød kan afgøre hele smagsoplevelsen. Sandwichen skal crunche indefra gennem ting som frisk, knasende salat og drueagurker og ikke brød, der giver der sår i ganen.
Hos Abrikos kører vi med et hjemmebagt Pain de Mie-brød på kartoffel og surdej, der er som en blød pude, men det er fast nok til at holde på fyldet.”
Hvad, synes du selv, er den bedste sandwich, I har på Abrikos?
”Faktisk vil jeg sige vores agurkesandwich med friskost og basilikum. Supersimpel og god til sommeren. Tricket er at rive citronskal ned på friskosten og måske også din yndlingschili til at give den et lille pift. Det gør den ekstra frisk og syrlig.”
Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Gastronomi