Rom
Foto: Jesper Storgaard Jensen & PR Jesper Storgaard Jensen er cand.ling.merc. i italiensk og skriver jævnligt i gastro fra Italien, hvor han har boet siden 1997, i Rom.

Hvordan ser Rom ud efter corona?

Italien er et af de hårdest corona-ramte lande i Europa, ja, i hele verden, og virusset har spredt død på mere end én måde i landet, hvor det sociale liv ellers normalt i den grad foregår uden for hjemmet. Det frygtes, at op til 30 % af alle restauranter og barer aldrig vil genåbne efter krisen. Jesper Storgaard Jensen rapporterer fra et lukket Rom, der måske aldrig åbner helt igen.

Den sidste dag jeg frit og frejdigt kunne gå gennem Roms gader, var den 11. marts i år. Det var en onsdag, solen skinnede, og foråret var på vej. Det, der desværre også var på vej, var en corona-tsunami. Den var startet i det små og havde ganske langsomt vokset sig større og større.

Den dag var Rom allerede mere end halvtom, og på de to historiske cafeer Rosati og Bar Canova, der begge ligger ved Piazza del Popolo i byens hjerte, var der kun ganske få gæster at se. De sad udenfor i forårssolen og naturligvis i behørig afstand.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her