SUNSET BOULEVARD SMAGER af 00’erne. Dengang ville du ofte finde mig inde i en af fastfoodkædens restauranter med et partisanertørklæde om halsen og en Sony Ericsson T68i solidt plantet i lommen på mine hvide og lidt for tætsiddende J. Lindeberg-bukser.

Hvor de første danske hiphoppere hang ud på Burger King på Strøget i slut-80’erne og start-90’erne, var sandwichboulevarden holdepladsen for alle os pretty boys.

Jeg kan stadig huske, hvor stort det var, da der i midten af 00’erne åbnede en Sunset Boulevard i Ringsted, som ligger 20 kilometer fra min lille barndomsby Ugerløse. Det var næsten en lige så stor begivenhed, som da Ugerløse fik sit allerførste pizzeria nogle år forinden.

Vi lavede pjækketure fra timerne i 3.G og kørte i en bordeauxfarvet Ford Fiesta, som min ven havde lånt af sine forældre, fra Sorø Akademi til Ringsted for at kunne spise på Sunset Boulevard. På bilens anlæg spillede vi vores eget hjemmeoptagede kassettebånd, hvor der var godt med Rage Against the Machine, Dizzy Mizz Lizzy og Michael Jackson på. Jeg savner de ture. Det var den absolutte frihedsfølelse. Turene sluttede altid med, at vi tog i TP-butikken i Ringsted og købte en håndfuld DVD’er, som man selvfølgelig havde sikret sig, lå på IMDB.com’s top-250 liste.

Jeg har desværre ikke spist på Sunset Boulevard i mange år. Men forleden skulle jeg slå en time ihjel på Odense Banegård og fik pludselig sådan en lyst til at sætte tænderne i en saftig American BBQ-burger fra kæden, som jeg gjorde så ofte gennem min opvækst.

Til min store skuffelse var der ingen Sunset Boulevard i stueetagen mere. Og jeg blev helt urolig for, om sandwich-stedet mon stadigvæk eksisterede?

Da jeg tjekkede deres officielle Instagram-konto, gjorde det mig ikke mindre bekymret, for det var som en vandring i en spøgelsesby. Blot seks opslag siden 2016. Heldigvis kunne en Google-søgning berolige mit bløde nostalgiske hjerte. Sunset Boulevard er her endnu.

I mange år udgjorde fastfood-restauranten også min indgang til København. Sikke en storbykender, tænker du nok ikke, men man er vel fra provinsen. Det var på Sunset Boulevard, at jeg sammen med mine venner lagde planen for, hvordan dagens København-tur skulle udforme sig.

Når vi håbefulde og provins-imponerede over selv det mindste ankom til Københavns Hovedbanegård med Kalundborg-toget, valgte vi til hver en tid Sunset Boulevard over mastodonten McDonald's. De lå side om side på Hovedbanegården, men vi tøvede aldrig.

Sunset Boulevard var et ”sundere” alternativ, hvilket var en høj prioritet, for vi kæmpede alle med sløj og fedtet ungdomshud, pomfritterne var ovnbagte og drysset med krydderier og urter, og ville vi absolut have noget snask, gik vi med den enorme American BBQ-burger, som ikke smagte af pap som ovre hos konkurrenten. Og så var det noget så utraditionelt som en dansk fastfoodkæde, der turde bokse med de udenlandske giganter.

I dag er Sunset Boulevard for længst overhalet af Joe & The Juice, som indtager hver stationsbygning og tætbefærdede gade. Men hvor er det en skam. Du finder samme 00’er-æstetik, men Sunset Boulevard kom først, og du slipper for den ulidelig høje musik og at blive betjent af en gut, der er uddannet juicer.

Sunset Boulevard er ’dansk stolthed siden 1996’.