Opskrift:
Drop kødsovsen og servér din pasta med en vintervenlig anderagú
Pasta kan serveres med så meget andet end kødsovs og pesto. Prøv fx denne opskrift på pappardelle med anderagú.

Ingredienser
- 2 andelår
- Salt og sort peber
- 150 g gulerod
- 2 stængler blegselleri
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 100 g parmaskinke
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dåser flåede
- tomater
- 2½ dl rødvin
- 1 laurbærblad
- 3 salvieblade
- 500 g frisk pappardelle (købt eller hjemmelavet efter opskriften på pastadej på side 45)
- Revet parmesan
- Evt. lidt persille
Sådan gør du:
- Tag skindet af andelårene, og krydr dem med salt og peber. Skindet kan du gemme og stege sprødt i ovnen til en anden ret – det smager fx godt som drys på en salat.
- Skær gulerod, blegselleri og løg i små tern, og hak hvidløg fint. Skær parmaskinken i små tern.
- Varm olien i en gryde eller sauterpande, og brun andelårene godt på begge sider. Tag dem op af gryden, og læg dem til side.
- Kom gulerod, blegselleri, løg og parmaskinke i, og steg det i 5 minutter, til det tager farve. Kom hvidløg i, og steg det med i 1 minut.
- Læg andelårene tilbage i gryden, og hæld flåede tomater og vin i. Tilsæt laurbærblad og salvie, og lad retten simre under låg i 2 timer, til andekødet er helt mørt.
- Tag lårene op af saucen, og lad dem køle lidt af, så du kan pille kødet af. Kom det tilbage i saucen, og kog så pastaen al dente.
- Vend pasta sammen med saucen og 1 dl af pastavandet, og servér med et godt drys revet parmesan og evt. lidt hakket persille.