Okay, så her er, hvordan landet ligger: Du har en lille håndfuld gode venner, der altid har elsket pasta, og som for fem år siden valgte at gøre noget ved den kærlighed, da de åbnede pastacaféen Fabro på Borgergade i Københavns Indre By.

Og så har du et kærestepar, der i 2021 startede cocktail-brandet Aeris med målet om at lave nogle af de bedste færdigmixede cocktails på flaske, du kan opstøve i dette land. En mission, de er, hvis du spørger os, meget godt i gang med at fuldføre.  

Pasta kommer fra Italien, Italien laver nogle af de bedste cocktails, så hvorfor ikke slå sig sammen til et tohovedet monster og lave et ærkeitaliensk bud på en sommerdrink, de fleste har lyst til at forkæle ganen med?

Cocktailen har fået navnet ’Guiseppe’ og er baseret på rød vermouth, amaro, økologisk citronsaft og Angostura-bitter. Med andre ord: en friskere – nogle vil kalde det en opdateret – version af en negroni, der godt kan blive lidt tung i det i den lange ende.

”Vi ville fange essensen af dolce far niente (italiensk for ’det søde ved ikke at lave noget’, red.), og give navnet til en cocktail, som alle kobler til Italien,” siger Dia Jovanovic og Nik Neubauer, ejerne af Aeris Cocktails.

”’Giuseppe’ er et navn, som er lige så almindeligt i Italien, som Søren eller Anders er i Danmark. På den måde forstår man, at det gode, italienske liv spejles i denne cocktail,” tilføjer Frederik Brandi, medejer af Fabro Pasta.

Du kan allerede nu smage og drikke den på Fabro, der har fået ’Guiseppe’ på tap (det er en opfordring). Drømmer du om at servere den for gæsterne derhjemme, må du vente til den 1. juni, hvor du kan købe cocktailen på aeriscocktails.com.