Pollo alla diavola – djævlekylling som i Toscana

Pollo alla diavola – djævlekylling som i Toscana

Pollo alla diavola – djævlekylling som i Toscana
Offentliggjort

Pisk en marinade af saften af 2 citroner, 1½-2 dl olivenolie, lidt salt og peber 15-20 salvieblade (skåret i fine strimler) og 5-6 tørrede chilipebere, der er hakkede.

Klip kyllingen op ned langs midten af brystsiden, så fuglen skæres halvt igennem. Skær kødet fri af brystbenet, og fjern brystbenet.

Pres kyllingen fladt ud, læg den i et fad og overhæld med marinaden. Fadet skal ikke være større, end at fuglen lige netop kan være der, så den kommer til at ’svømme’ i marinaden.

Lad kyllingen trække på køl i et par timer, og dryp jævnligt med marinade på brystsiden undervejs.

Kyllingen steges i fadet i en 200 grader forvarmet ovn i 1 time.

Den både stærke og syrlige stegesky smager himmelsk, så spis brød til, så du får det suget op.

Drik læskende kølig hvidvin til eller en ditto let rødvin – det er ikke en servering til store og dyre vine.

En frisk grøn salat on the side kan anbefales, og man kan faktisk vælge at bruge noget af stegeskyen som salatdressing.

NB: Man kan naturligvis selv styre, hvor ’djævelsk’ kyllingen skal være ved at skrue op eller ned for chilien. Og husk i den forbindelse, at det meste af styrken sidder i frø og frøvægge.

Pollo alla diavola – djævlekylling som i Toscana