Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

“Jeg fortalte, jeg havde lavet en million. Det fik folk ondt i røven over.”

Foto: Morten Jerichau

“Jeg fortalte, jeg havde lavet en million. Det fik folk ondt i røven over.”

“Stand up-komikerne skal til at kigge sig over skulderen. Nu er det de her drenge, der er de sjove.”

I hvert fald hvis du spørger producer Kasper Colding, der står bag en ny tv-serie med TopGunn som fikspunktet, det hele drejer om. Vi sidder i en baggård hos produktionsselskabet Marvin Entertainment, hvor produceren har taget ordet. Han nikker over mod 24-årige Oliver Gammelgaard aka. TopGunn.

Du kender formentlig allerede TopGunn udmærket fra hits som ‘Kongens Have’, tv-showet ‘Danmark Har Talent’, eller også er du en af musikerens 150.000 følgere på Instagram. Det er ham, det hele handler om i øjeblikket. 

Nu er han så aktuel i vaskeægte tv-serie. ‘Fucking Fornuftig’ hedder den. En serie, der handler om musikeren, dennes nærmeste venner og det, de fordriver tiden med. Umiddelbart kunne man tænke, at det ikke lyder synderligt interessant, men når hovedpersonen hedder TopGunn, er alle oppe på mærkerne.

I hvert fald er serien købt af TV 2 Zulu, og holdet har lavet interviews med de store danske medier hele dagen. Hovedrollerne i serien trænger til at puste ud og ryge et par smøger, så vi har sat os udenfor.

LÆS OGSÅ: Niarn: "Jeg havde en kvart flaske vodka stående ved sengen, så jeg kunne række ud efter den i søvne"

Med til bords er også vennen Anders Skovshoved bedre kendt som Hanned. Det var de to, Anders Skovshoved og Oliver Gammelgaard, som fik ideen til 'Fucking Fornuftig' for godt to år siden.

“Anders og jeg sad og så fjernsyn. Vi blev enige om, at næsten alt, hvad der blev lavet af dansk fjernsyn, var mere eller mindre rædselsfuldt. Så vi tænkte, at vi kunne fortælle nogle af de historier, som vi selv oplever i vores hverdag, fordi det ofte er så langt ude,” siger Oliver Gammelgaard.


TopGunn med det borgerlige navn, Oliver Gammelgaard. 

Så hvad gør man, når man er 22 år gammel, rapper og musikproducer med banken fuld af gode historier og selvtillid? Man ringer til dem, man synes er allerbedst til at lave tv herhjemme: Holdet bag Klovn.

“Jeg ringede til hovednummeret herude og fik fat i Isabel. Men hun var umulig at snakke med, fordi jeg ikke var en bekendt,” fortæller Oliver Gammelgaard. 

Bliv ven med Euroman på Facebook

Men heldigvis havde Emil Thorup engang været i Oliver Gammelgaards lejlighed. Thorup har lavet flere ting med Casper Christensen, som ejer produktionsselskabet bag Klovn, så Oliver Gammelgaard ringer til Thorup, og så er der hul igennem.

“Jeg havde lige set Kidd-Life (dokumentar om rapperen Kidd, red.) fem dage inden. Jeg havde sagt til folk, at jeg godt kunne tænke mig at lave noget med ham der Oliver, som var med i filmen. Og så ringede han lige pludseligt,” husker produceren, der med partneren Nicolai Achton har startet selskabet Marvin Entertainment sammen med Casper Christensen. 

Første klip fra Fucking Fornuftig

Tag lige et sneakpeak af Fucking Fornuftig at gå på weekend på. Se hele første afsnit på søndag efter Zulu Comedy Galla!

Posted by Fucking Fornuftig on 28. august 2015


Ideen, som Oliver Gammelgaard pitchede, havde Kasper Colding hørt før. Ja, det er nærmest en kliché, fordi alle kan se det sjove i en serie om sig selv. Men fordi produceren havde TopGunn og hans tre venner i baghovedet, gik han videre med projektet.

I starten forsøgte Kasper Colding at nedskalere projektet. Lave det om til en genre, der var knapt så dyr at producere og dermed nemmere at sælge. Tænk fx på mockumentary-genren. Men så rammer TopGunn sit første virkelig store hit, ‘Kongens Have’. Et nummer, som i dag er set fire millioner gange på Youtube.


Billede fra serien.

“Efter Olivers brand blev virkelig stort, voksede rammerne også. Så landede den hos Zulu, og der kom støtte fra Det Danske Filminstitut. Det gjorde det muligt at lave det til en stor fiktionsserie,” fortæller Kasper Colding.

Netop Oliver Gammelgaards store musiske succes er omdrejningspunkt i serien, hvor udfordringerne ved at være en ganske almindelig 24-årig med et ret ualmindeligt arbejde ofte er omdrejningspunktet.

LÆS OGSÅ: 15 forrygende film du skal streame nu

“Jeg kan ikke starte et skænderi i Netto. Eller sige hvad jeg mener. Så gør folk sådan her,” siger Oliver Gammelgaard og holder en usynlig filmende telefon op. 

“Jeg må ikke blive uvenner med mine venner. For de er med til at styre min forretning. Og så sker der også noget i hjernen, når man har spillet 40 shows i træk, og endelig kommer hjem til en tom lejlighed,” fortæller musikeren, der forklarer, at han tidligere håndterede sine problemer ved at drikke igennem.Men det er der ikke længere tid til. Navnet er efterspurgt, og musikeren er en målrettet herre, der udmærket er klar over, at der kan spindes guld på musikken. Af samme grund har han fx været med i tv-showet ‘Danmark Har Talent’, som er indbegrebet af en seertal-slasker. Så man tænker straks, at der må være en plan med serien. En plan som skal bringe TopGunn-brandet videre.   

“Hvis jeg havde lavet det her (musikken, red.) i halvfemserne, ville jeg have haft to Porscher og en Ferrari. Man solgte albums dengang. I dag bliver man nødt til at lave noget andet som fx sådan en serie. Men jeg kunne lige så godt kun have lavet ’Danmark Har Talent’, hæve en masse penge og tage på ferie resten af året,” siger Oliver Gammelgaard.

Du er mere eller mindre over det hele i disse dage. Tidligere i år var du også på forsiden af Gaffa. Efter min mening blev du fremstillet temmelig arrogant, det gjorde en stor del af Facebook også. Hvad mener du selv, om den artikel?

“Jeg havde det fint med den. Jeg tror, det handler om øjnene, der læser dem. Men efterfølgende havde jeg egentligt besluttet at lade være med at snakke med pressen de næste to år.”

Var journalisten ude efter dig?

“Det ved jeg ikke. Billederne var dårlige, men artiklen var okay. Journalisten kom en halv time for sent og vidste intet om rap. Og han vidste knapt nok, hvad Snapchat var. Han hørte indierock og kom fra Aarhus. Han vidste ingenting om min verden.”

Men du sidder fx og spiller Xbox under interviewet. Er det ikke forståeligt, at journalisten bliver lettere fortørnet over det?

“Men det er helt ristet jo. Hvilken verden er det, han lever i? Jeg fortalte også, at jeg havde tjent en million. Det får folk også ondt i røven over. Jeg tror, det er meget dansk. Det er på mode ikke at kunne lide nogen. Hvornår har man sidst hørt nogen, rose nogle andre, som ikke var helt nye?”

Der er også andre musikere, der prøver at være med, hvor de unge er som Snapchat, Instagram og andre nye ting, som denne skribent ikke kender til. Men TopGunn er allerede videre.

LÆS OGSÅ: Ekspert om tv’s fremtid: ”Så længe man kan lide godt indhold, så bliver det hele bare rigtig fedt”

“Det havde været nemt at lave en Snapchat-profil. Men det er bare tomt, fordi det bare handler om, hvordan du gerne vil fremstå. Jeg vil hellere fremstå dumt i tv-serie, der handler om dybere følelser end at tage et billede af fire nøgne modeller. Se bare Dan Bilzerian (rig pokerspiller, der blev kendt på at lægge billeder af damer, våben, biler og penge op på Instagram, red.). Han er middelmådig nu. Han spiller poker igen,” siger Oliver Gammelgaard.

Så pengene er ikke udelukkende den store motivationsfaktor. Men Oliver Gammelgaard ved, at hans popularitet ikke er en naturlov. YouTube-hitsene kan godt være forsvundet om fem år. Til gengæld er der ikke forventninger eller opsatte mål for serien.

“Det har været fedt for mig at lave noget, som ikke måles på tal. Alt, hvad jeg ellers laver, bliver målt én til én.”

Det gør du jo også selv ved at poste statusopdateringer på Facebook. Altså hvor du skriver, at det og det nummer har rundet så mange afspilninger. Så du puster jo også selv til det?

“Det har jeg ikke gjort i lang tid.”

Det er ellers ikke så længe siden, jeg så en på Facebook.

“Det er min manager, der styrer min Facebook, så det kan godt passe. Men jeg er da glad for det.”

Tror du også folk får ondt i røven over, at du har fået din egen tv-serie?

“Der er mange, der ikke kommer til at forstå det. Man skulle også høre Nik & Jay i ti år, inden det blev kult, fordi folk ikke danner en mening selv. Så serien er et angreb på alt den der danske småborgerlighed,” fortæller Oliver Gammelgaard inden Kasper Colding tilføjer:

“Et godt eksempel på det er, når Klovn herhjemme bliver beskyldt for at være stjålet fra 'Curb Your Enthusiasm'. Spørger du folk i L.A., som har set Klovn, er der ingen, der mener, at Klovn har hugget noget som helst fra Curb. Det er kun i Danmark, man mener det, fordi vi har janteloven. Og der er da helt klart nogen, der vil have det svært med, at han får sin egen serie.” siger Kasper Colding.

LÆS OGSÅ:Mads Holgers forunderlige rejse: Med Klub Jet i Istanbul

Noget tyder på, at ‘Fucking Fornuftig’ er en god idé. Også allerede inden serien har fået premiere.

“Der er klart stemning for at lave en sæson 2 og udbygge universet. Allerede nu er der rigtig mange, der gerne vil være med. De kan se, at det er en mulighed for at brande sig selv, og fortælle deres historier i en attraktiv ramme,” siger produceren.

’Fucking Fornuftig’ er lavet af selskabet Marvin Entertainment og havde premiere på TV 2 Zulu søndag d. 30. august. Derefter kører afsnittene fra 14. september hver mandag på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY.

Se trailer her.LÆS OGSÅ: Da jeg vidste jeg var god: Magnus Millang 

LÆS OGSÅ: "Tænk bare at mødes fem gutter, gå i gang, og fem år senere have lavet noget, hele verden kender"


LÆS OGSÅ: 75 film enhver mand bør se