Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

9x9x9

9x9x9

Skuespillere og forfattere gør kunsten levende på Statens Museum for Kunst i forestillingen 9x9x9

9x9x9 har premiere den 19. februar.

Det er ikke for sjov, at Statens Museum for Kunst kalder deres kommende forestilling for 9x9x9. Læs bare præmissen her:

Gyldendal har udvalgt ni forfattere, der skriver ni tekster inspireret af ni kunstværker på Statens Museum for Kunst. Teksterne fortolkes af ni skuespillere fra Det Kongelige Teater i ni forestillinger, som spilles samtidig på museet ni søndage i februar til april.

Konceptet - som vist bedst kan beskrives som en blanding af en performance, en udstilling, en oplæsning og et teaterstykke - så første gang dagens lys på Statens Museum for Kunst i eftetåret 2014 og vender endnu engang tilbage. 

Første gang er nu på søndag, hvor du kan opleve skuespillere som Stig Hoffmeyer, Nicolai Dahl Hamilton, Maibritt Saerens og Ellen Hillingsø.

De kommer til at stå forskellige steder på museet og genspille deres 10 minutters forestilling igen og igen i løbet af aftenen, så tilskuerne selv kan gå på opdagelse i de forskellige rum - men stadig nå at se alle.

Det er forfattere som Morten Søndergaard, Ib Michael, Dorthe Nors og Suzanne Brøgger, der har skrevet historierne til 9x9x9.

I det nye nummer af VÆRK, et magasin, som Euroman blandt andre står bag, kan man læse om Suzanne Brøggers tanker bag sin historie til maleriet ‘En ægyptisk pottesælgerske ved Gizeh’.

“Da jeg så maleriet på museet, var der lige så mange spørgsmål, der meldte sig hos mig, som betagelse. Da jeg gik derfra, tænkte jeg: ‘Der er en gåde begravet her.’ Og det er altid sjovt at gå fra et museum med en gåde inde i hovedet,” siger Suzanne Brøgger til VÆRK.

Fra på søndag kan man så opleve Ellen Hillingsø fortolke Suzanne Brøggers historie, der er baseret på det gådefulde maleri.

Billetterne koster 245 kroner og kan købes lige her.