Mens fremtiden for Radio24syv fortsat er uvis, slipper vi heldigvis for at skulle sige endeligt farvel til Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og makkeren Rasmus Bruun fra 'Den Korte Radioavis' endnu. De vil fortsat kunne opleves i 2020.

I dag har de to annonceret teaterforestillingen '‘Sommeren på Birgitø’. Det er opfølgeren til deres teaterdebut ‘Det Skide Show' fra sidste år. En forestilling, der både fik flotte og dårlige anmeldelser - fra fem stjerner i BT til til to stjerner i Ekstra Bladet.

'Sommeren på Birgitø' kommer også til at dele vandene, fortæller komikerne bag.

”Men vi vil dele vandene mere ligesom DF deler en radiokanal - nemlig 70/30. 30% må godt synes, det er noget lort, men vi håber da, at 70% kommer til at være begejstrede,” siger Rasmus Bruun i en pressemeddelelse.

Manden bag Kirsten Birgit, Frederik Cilius, supplerer:

”Med Sommeren på Birgitø vil vi gerne prøve at udforske det mere traditionelle kammerspil. Selvfølgelig et sjovt kammerspil, der udspiller sig på Kirsten Birgits private ø Birgitø med karakte-rerne fra radioprogrammet i hovedrollerne," siger Frederik Cilius og kommer med en reference til Radio24syvs meget omdiskuterede portrætinterview af skuespillerinde Ghita Nørby.

"Så må vi se, om der overhovedet kan komme noget drama ud af et cirka to timer langt møde mellem en gammel diva og en ung journalist."

De inkarnerede lyttere af 'Den Korte Radioavis' vil vide, at Kirsten Birgits far, hestehandler Jens Birgit, vandt Birgitø i et spil mousel tilbage i 1950’erne. Men i et Facebook-opslag lover Bruun, at showet ikke vil have så mange metalag som ved 'Det Skide Show'.

Forestillingen får premiere på Bremen Teater i København 5. marts i 2020 og kommer også forbi Musikhuset i Aarhus og Magasinet i Odense samme måned. Du køber billetter her.