JEG STÅR OP mellem 6 og 7. Jeg kan godt lide at være tidligt oppe, så jeg får følelsen af, at jeg er foran dagen. Jeg bryder mig ikke om at hænge i en krog efter dagen. Derfor må jeg op, så jeg kan påvirke dagen, i stedet for at den påvirker mig. Det er en rigtig vædder-ting (stjernetegnet vædder, red.).
 

Jeg skal være forrest hele tiden. Det er helt klart en drivkraft. Det kan vel bedst forklares sådan, at hvis du har en Ferrari, der kan køre 350 km/t, så tænker du ikke på, om det er ulovligt, så skal du bare køre 350 km/t, fordi alle kræfter skal udnyttes, alt skal skvises i bund.

Jeg snoozer aldrig. Det bliver jeg faktisk mere træt af. Min telefon ringer, og så står jeg op. I virkeligheden vågner jeg næsten altid to minutter før, den ringer. Jeg har sådan et indbygget ur.

DET FØRSTE, JEG gør, er at gå på tønden. Derefter hopper jeg enten i bad eller nøjes med at proppe noget koldt vandt i hovedet. Jeg har jo sådan noget strithår, og det skal der bare rodes lidt rundt i.

Jeg skal ikke stå og sætte det, men det kan faktisk godt tage lang tid at få sådan noget strithår til at stå. Jeg pisker rundt i det. Og bagefter putter jeg en dagcreme fra Bark DNA i ansigtet. Det er skidegodt. Bum. Og så børster jeg tænder. Og deodorant på. Det går ret hurtigt.

I det virke, jeg har som kapelmester, opstår der ofte en masse små problemer. Jeg føler mig tit som Super Mario, der render rundt med en oliekande og smører alle tandhjulene.

Jeg er måske mere psykolog, end jeg er kapelmester. Nogle gange, når jeg ikke kan finde løsningen på et problem, så tager jeg et bad og lægger hovedet tilbage i den varme stråle. Så slapper jeg lige af – og bum, så dukker løsningen altid op.

Når man slukker for sin bevidsthed og lægger hovedet tilbage i strålen, så finder den løsning, som man jo egentlig allerede har fundet, men ikke har kunnet se, vej frem til pandelappen.

TIT OG OFTE tager jeg det samme tøj på som dagen før. Jeg starter altid med et par bukser eller shorts, og så tager jeg den derfra med fodtøjet og overdelen. Efteråret er lige kommet, men jeg sidder i klipklapper lige nu, for jeg vil ikke overgive mig endnu. Som vædder vil jeg også gerne prøve at påvirke vejret ved at sige: ‘Hey, jeg kommer i klipklapper, fordi jeg vil.’ Det kan ikke passe, at jeg skal underlægges vejret hele tiden.

JEG HAR ALDRIG været sådan én, der ligger og gasser den om morgenen. En af mine gode venner, Keld Mikkelsen, er altid sådan: ‘Fuck, hvor er du irriterende positiv om morgenen!’ Når jeg vågner, er min reaktion: ‘Hej! Hvad har du til mig i dag?’ Keld er diametralt modsat. Han er ekstremt sortsynet om morgenen.

JEG ER STOPPET med at spise morgenmad. For tiden kører jeg det der ‘intermittent fasting’, hvor jeg ikke spiser mellem klokken 20 om aftenen og klokken 12 den næste dag. Det er for at undgå at få en sæk. Når jeg – som i dag – har sat mig ind på mit kontor lidt efter klokken 6 for at skrive noder, tager jeg en masse vand med. Og så drikker jeg kaffe.

Derudover spiser jeg rigtig meget kosttilskud, fordi jeg er rundet de 60 år. Som trommeslager sidder jeg og arbejder i en enormt akavet position. Nogle gange, når vi laver ‘Vild med dans’, spiller jeg 15 timer på en dag. Det giver en kæmpebelastning af kroppen. Mine muskler og led bliver simpelthen inflammatoriske. Så derfor spiser jeg VitaMan og VitaSport, der indeholder en masse mineraler og andet godt.