scroll-down

Den sensuelle stil vinder indpas hos mænd, og ingen gør det bedre end Anton Falck

Anton Falck, musiker og kunstner, er på vores liste over landets bedst klædte mænd.

Af Simon Kirkegård
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mode Euroman

Hvordan vil du beskrive din tøjstil?

”Eklektisk. En god blanding af ting, jeg har fundet på rejser, noget, folk har glemt hos mig, ting, jeg har fået i gave, og noget, jeg har lavet selv. Jeg føler altid lidt, at jeg er klædt ud. Det er forfriskende at blande elementer, som ikke nødvendigvis passer sammen.

Det kan være et par track pants med sejlersko og en tie dye-trøje. Tøj er et ydre spejl på det indre, og jeg ser tøj som en legeplads og en sjov måde at opleve nye sider af sig selv på. Det er meget sjældent, at jeg tager mig selv virkelig seriøst, når jeg klæder mig på. God stil er for mig en perfekt symfoni af selvtillid og individualisme.”

Hvad har været dit vildeste fund?

”Vi har i First Hate været meget på turné, og vores tid i de forskellige byer er ofte begrænset. Ofte er en tur i en genbrugsforretning, hvad vi kan nå og overskue, hvis vi har en times pause mellem lydprøver og koncert. Jeg har købt ret mange lækre vintage items i Østeuropa, og sidste sommer fandt jeg blandt andet et jakkesæt fra Hugo Boss i en stor genbrugshal i Vilnius i Litauen.

Det er mit bedste jakkesæt, og det passer så godt, at det ligner, at det er skræddersyet. Tilmed kostede sættet kun én euro. Jeg fandt også engang en 2Pac-T-shirt i en genbrugsforretning i Montmartre i Paris i en størrelse otte år, som jeg stadig er rigtig glad for. Den sidder som en croptop og ser suveræn ud.

Jeg har lidt en ting med at gå i børnetøj, og fx har jeg også et par Kappa-bukser i børne-XL, som også ser ret vilde ud. De er halvt sorte og halvt hvide, og dem kan man ikke få i en voksenmodel, hvilket undrer mig. Børnetøj er tit mere gennemført i farverne.”

Er der en ting i din garderobe, som du ikke kan undvære?

”Overhovedet ikke. Jeg har ikke nogen materielle ting i mit liv, som er uundværlige for mig. Det er den mentalitet, jeg prøver at leve efter.”

Har du det også sådan med musik?

”Jeg vil ikke sige, at musik er en nødvendighed for mig. Det er mere en nødvendighed at udtrykke mig, og hvis jeg ikke måtte lave musik, ville jeg finde en anden måde at gøre det på.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Mænd, Herremode, Herretøj og Bedst klædte mand