Opdateres løbende...

Sean Wotherspoon x Nike Air Max 1/97

Talløse relanceringer af 90’ernes Air Max-modeller sikrede Nike et stort 2017. Af alle Nikes Air Max-samarbejder i 2018 har få været så populære som sneaker-samleren Sean Wotherspoons bud på 1/97-modellen. Ved at trække tråde til Nikes vintage-hatte har Wotherspoon på fornem vis pustet liv i 80’ernes sneaker-mode.

Kan i skrivende stund kun købes i resale. 

Common Projects Achilles ‘Blue and Purple’

Amerikansk-italienske Common Projects sparkede i februar døren ind til foråret med en frisk relancering af deres ikoniske Achilles-model. De mørkeblå og hvide udgaver er for længst udødeliggjorte – nu kan du hæve ambitionsniveauet med en turkis eller lilla model.

2.823 kroner hos END.

Axel Arigato Tech Runner

Axel Arigato, der sædvanligvis gør sig i mere klassiske silhuetter, udvider repertoiret med en tidstypisk futuristisk model i seks farvekombinationer.

2.160 kroner hos Axel Arigato.

Nike React Element 87

I 2018 har Nike primært kogt suppe på tidligere tiders mastodonter som Air Max og Air Force. React Element-silhuetten er dog også blevet vel imod med sit mere sporty letvægts-udtryk. Modellen er i oktober blevet lanceret i flere farvekombinationer, som alle er blevet revet væk. Man kan dog være heldig at finde enkelte størrelser i retail. 

ETQ LT 01 Knitted

Hollandske ETQ har udvidet repertoiret fra deres permanente kollektion, og har blandt andet genopfundet den populære Low Top 1-silhuet med en strikket model. Kombinerer komfort med tidløs klassicisme. 

1.862 kroner hos ETQ.

Adidas Campus 'Stitch and Turn'

Adidas vil også lege med, når det kommer til relanceringer af klassiske modeller. I ‘Stich and Turn’-pakken genoplives de tidsløse Campus- og Gazelle-modeller i afdæmpet ruskind. Kan i skrivende stund fås til en yderst overkommelig tilbudspris i enkelte størrelser. 

322 kroner hos adidas.

Virgil Abloh x Nike Air Force 1 Low

Én af årets mest opsigtsvækkende sneakersamarbejder involverer ikke overraskende allestedsværende Virgil Abloh. Off-White-stifterenens bud på Air Force-modellen, der har fået en renæssance de seneste år, er klædeligt afdæmpet for Ablohs standard. Udgivelsen blev ikke mindre eksklusiv af, at skoen kun kunne købes på MoMa i New York.

Kan i skrivende stund kun købes i resale. 

Asics Gel-Burz 1 Kiko Kostadinov 'Limeade'

De ligner måske noget fra din fars løbeskab, men ’far-sneakeren’  har fortsat sejrstogtet fra 2017. Denne hidsige model fra Asics kan sætte ild til de fleste outifts. Det er dog ikke din sædvanlige løbeskospusher, du skal henvende dig til for at få fat i skoen. Den er i skrivende stund udsolgt hos alle forhandlere, men kan købes i videresalg for et sted mellem 400 og 500 dollars.

Adidas x Na-Kel Smith Matchcourt RX3

Adidas’ skateboardingbrand har allieret sig med den unge amerikanske skater, Na-Kel Smith, hvilket har kastet en vinterkollektion af sig. Na-Kel Smiths bud på en fortolkning af Matchcourt-silhuetten er et friskt og stilsikkert valg til de lettere outfits. 

453 kroner hos adidas.

New Balance 990

Den kreative klasses kæledægger fra New Balance kunne ikke sætte en fod forkert i 2017, og i 2018 har man dårligt kunne åbne en dør uden at få et par New Balance 990 i hovedet. Kombinationen af 990’erens tidstypiske udtryk, rimelige pris og evige tilgængelighed har sikret New Balances fortsatte sejrstogt på sneaker-markedet. 

1.127 kroner hos New Balance.

w1570_be4e4e4.jpg

Dunhill Radial Runner

Hvis den tidstypiske logomania-trend ikke tænder dig, er den mere afdæmpede Radial Runner-modell fra britiske Alfred Dunhill måske noget for dig. Britisk kvalitet og stil er i højsædet hos chefdesigner Mark Weston. Skoen har en produktionsproces på 185 trin.

3.358 kroner hos Dunhill

11583858wv_13_a_f.jpg

Balenciaga Track Trainers

Den diametrale modsætning til Dunhills Radial Runner. Offensive farver og overdimensionerede udendørs-silhuetter har om noget tegnet sneakeråret 2018, og Balenciaga runder kalenderåret af med en bouillonterning af tidens tendenser. Mens Balenciaga særligt har præget sneakerscenen med den populære Triple S-model, udvider designer Demna Gvasalia produktporteføljen med disse mere udendørsvenlige sneakers. Stilen er nok ikke for alle – det samme kan siges om prisen.

5.890 kroner hos Balenciaga

crime.jpg

Crime London low top sneakers

Det italienske mærke Crime London har kombineret italiensk kvalitet med britisk klassicisme. DenneH klassiske tennis-sneaker skiller sig subtilt ud med sin høje hæl. Held og lykke med at finde et outfit, denne sneaker ikke går til.

1.325 kroner hos Farfetch