Godt nok var de ansatte i Wood Woods butik i København klar på, at der vil blive rift om de kun 12 par Yeezy 750 Boost, som de sætter til salg på lørdag klokken 10.00.

Men at der allerede i går, onsdag, ville dukke passionerede sneaker-samlere op for at lægge sig i kø, var de ikke forberedt på.

"Vi tænkte, at der nok ville begynde at komme nogle folk fra fredag," siger Jens Wiinblad, der arbejder i butikken, og som her til morgen har været med til at servere suppe for de ihærdige og forfrosne sneaker-fans, der har ligget i telt siden i går.

"Da de kom, var vi lidt bekymrede for dem, da de ikke havde nogen dyner med. Men efterhånden kom der mødre med soveposer forbi til dem."

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Hvad er din mentale alder?

En af de tålmodigt ventende hedder Rasmus Lardell. Han har samlet på sneakers i 6 år, og det par i samlingen, som han indtil nu er gladest for, er et par Adidas x Wood Wood ZX. 

Men nu er jagten sat ind på en af de seneste års mest imødesete sko, der er et led i samarbejdet mellem Adidas og Kanye West, og som bliver sat til salg for omkring 2600-2700 kroner.

"Der er mange, der prøver at få fingrene i sådan en sko for at kunne sælge den videre med fortjeneste, men jeg vil egentlig bare gerne have den for at kunne gå med den. Jeg synes, det er en virkelig fed sko, " siger Rasmus Lardell, der fortæller, at hypen omkring skoen er en anden årsag til, at han ligger i kulden.


"Hvis ikke det havde været Kanye West, der havde lavet den her sko i samarbejde med Adidas, så er det ikke sikkert, at jeg ville være her," siger han. Han mener dog ikke, at Kanyes designtalent er pustet op til mere, end det kan bære:

"Den her sko er både simpel og rustik, den distancerer sig til alt, hvad han tidligere har lavet og går næsten hen og bliver high end fashion. Den har ikke de tre Adidas-striber, men ligner mere noget, Isabel Marant kunne have lavet. De små detaljer på skoen kan nærmest måle sig med Balmain," siger Rasmus Lardell fra hjørnet af Grønnegade i København K.

Og hvad laver de så, de unge mennesker, for at få tiden til at gå?

"De ryger nogle cigaretter. Sidder og snakker. Det er egentlig ret hyggeligt at have dem her. De opfører sig pænt," siger Jens Wiinblad fra Wood Wood.

LÆS OGSÅ: Moden 2015: Grimme sneakers og brede bukser

LÆS OGSÅ: Kanye og Rihanna på  Europa-tour sammen 

LÆS OGSÅ: Vidunderspray holder dine sneakers rene og tørre