Fra to brædder til et: Sådan kommer du i gang med at stå på snowboard scroll-down

Fra to brædder til et: Sådan kommer du i gang med at stå på snowboard

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du på vinterferien skal tage skiene af og give snowboardet en chance, giver den danske snowboarder Lasse Lehwald dig her flere gode grunde. Og er du helt ny på de snedækkede pister, giver den tredobbelte danmarksmester i snowboard dig opskriften på, hvordan du starter fra bunden.

Af Simon Kirkegård
Foto: Kenneth Pihl Nissen
Mode Euroman

Det fede ved at stå på snowboard er friheden. Der er ikke så mange regler, som der er i andre sportsgrene. Uanset om man er god, dårlig, nybegynder eller erfaren, så er min erfaring, at det er lige sjovt for alle. Det er noget, man hygge sig med på alle niveauer.

Første gang, jeg selv stod på snowboard, var på en skiferie i alperne i Schweiz med min familie. Jeg var omkring 13-14 år og havde forinden stået på ski i en del år. Jeg havde en ven fra Norge, som for alvor fik introduceret mig til snowboarding, og siden da har jeg stået en masse. Jeg havde ret nemt ved at lære det, for jeg havde tidligere stået lidt på skateboard, så board-følelsen sad allerede i mig. Det hjælper en del. Men generelt tager det noget tid at lære. 

Hvis du skal starte med at stå på snowboard, vil mit råd være, at du tager ud til pisten og starter på børnebakken for at øve dig. Bare start fra bunden med at køre lidt og prøv så småt at bremse den ene vej og derefter den anden vej.

Tag det stille og roligt, for der er ingen grund til at tage op på den store pist fra dag ét. Du bliver nødt til at starte i det små. Derudover er det også bedst at finde en ven at starte sammen med, som er på samme niveau som dig. Det gør det hele meget sjovere.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ski og Sportstøj