Hvis der var et talesprog, der hed, at penge taler, mens velstand hvisker, ville det måske ikke være helt rammende for Roy-familien fra de seneste års mest hypede tv-serie ’Succession’, der lever et eksorbitant liv som mediekonglomeratejere med privatfly, privathelikopter, tjenestefolk og kæmpestore yachts.

Og så alligevel. For tager vi et kig på, hvad den ekstremt narcissistiske og dysfunktionelle familie iklæder sig, så er det ikke gevandter, der ligefrem stikker i øjnene og skriger ekstrem rigdom.

De mestrer den såkaldte quiet luxury-beklædning, og det er ikke gået ubemærket hen hos amerikanske og engelske medier, der har lavet utallige artikler og analyser af seriens kostumedesign.

”When everyone knows you’re a billionaire, you don’t need your clothes to scream it, too,” lyder det blandt i en artikel fra Financial Times, der også citerer seriens kostumedesigner for at betegne Roy-familien som ”anti bling.”

Ordene giver lidt sig selv: Quiet luxury er luksustøj, der ikke larmer. Altså ingen logomani, rhinsten eller andet, der ekspressivt signalerer, at vi her har at gøre med dyre mærkevarer. Djævlen er i detaljen, fristes man til at sige: i materialet, i snittet, i det skræddersyede håndværk. Man gemmer sig ikke bag larmende farver og andre forstyrrende elementer.

Hvad er det så for nogle mærker, der er tale om? Hvor Gucci, Louis Vuitton, Balenciaga og andre i den dur har skabt store brands på deres logoer og en ”jeg kan se, at du bærer meget dyrt tøj på fem kilometers afstand”-energi, har mærker som Loro Piana (Italien), Brunello Cucinelli (Italien), Zegna (Italien), The Row (USA) og Tom Ford (USA) gjort det stik modsatte. Her er der fokus på det underspillede – i en vis grad skal vi indskyde – og kendes kun af dem, der ved det. Det er ruskindsjakker (sådan en som Kendall Roy, spillet af Jeremy Strong, bærer i første afsnit af den nyeste sæson 4), cashmere, tung poplinbomuld og en naturbaseret farvepalet.

Det eneste, der skriger, er prisskiltet:

 

w1200_q60.jpg.jpegLoro Piana 'Ivy Reversible Fleece-Lined Cashmere Bomber Jacket' til 46.931 kr.

6477Y187NVYF_1200x.jpg.jpegThe Row 'Benji Cashmere Sweater' til 13.480 kr. 

 

tom-ford-oconnor-two-piece-suit_16679221_42356064_2048.jpegTom Ford 'O'Connor Two-Piece Suit' til 35.414 kr.

w1200_q60.jpg-3.jpegZegna 'Oasi Cashmere and Cotton-Blend Blazer' til 25.700 kr.

P00738270.jpg.jpegBrunello Cucinelli 'Slim-Fit Virgin Wool Pants' til 7.076 kr.

w1200_q60.jpg-2.jpegLoro Piana 'Cashmere-Blend Baseball Cap' til 4.246 kr.