Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Yeezy 350 V2s

Foto: Getty Images

Yeezy 350 V2s

Nu bliver Kanye Wests Yeezy-sneakers udstillet på MoMa

I en ny udstilling sætter museet i New York fokus på streetwear-kulturen.

Hvis du ikke selv har været hurtig eller rundhåndet nok til at få fingrene i dit eget eksemplar af de populære Yeezy-sneakers, er der gode nyheder. I starten af oktober slår Museum of Modern Art i New York nemlig dørene op for deres nye udstilling ‘Items: Is Fashion Modern?’, og her kan de besøgende savle over et par de populære sneakers, der vil indgå som en del af udstillingen.

MoMa har i den nye udstilling udpeget 111 forskellige stykker tøj og tilbehør, som hver især har sat deres præg på modeverdenen og kulturen i det 20. og 21. århundrede. Og ud over at glæde sneakers-entusiaster er udstillingen formentlig også en god nyhed for den amerikanske rapper, som hidtil ikke har lagt skjul på sit ønske om at sætte sit aftryk på verdens gang.

I 2015 udmeldte West, at han ville stille op som præsidentkandidat mod Donald Trump til det kommende valg i 2020 og omtalte i den forbindelse rappere som “nutidens filosoffer”. Det vakte en del reaktioner, som spændte over alt fra hyldest til latterliggørelse. Hvad end man tænker om rapperens skudsikre selvtillid, kan man dog ikke tage fra ham, at han samme år toppede Time Magazines liste over de mest indflydelsesrige personer i verden.

Kanye West ynder selv at iføre sig de populære Yeezy 350 V2-sneakers, som nu vil blive udstillet på MoMA i New York.

Og nu har MoMa altså bedømt et af rapperens designs til at være udstillingsværdigt - nærmere bestemt hans sneakers fra Adidas-samarbejdet Yeezy af modellen 350 V2. West har opnået stor popularitet med sine Yeezy-designs, siden de første sneakers kom på markedet i 2015, og hypen er ikke blevet mindre af, at de fleste af skoene fra samarbejdet ikke er tilgængelige for almindelige dødelige. De fleste er nemlig så sjældne, at de bliver solgt hos onlineforhandlere som Flight Club, som har specialiseret sig i salg af limited edition-sko, for op mod 35.000 danske kroner.

Den nye ‘Items: Is Fashion Modern?’-udstilling er MoMa’s første modeudstilling siden 1944, og her underkender man ikke streetwear centrale plads på modescenen gennem de seneste årtier. Foruden Yeezy-skoene vil man nemlig også kunne finde sneakers fra Nike og Adidas samt t-shirts og hoodie fra mærkerne Supreme og Champion. Udstillingen byder dog også på mere traditionelle brands som Dior, Givenchy og Chanel samt genstande, der har været særligt skelsættende i modeverdenen gennem de seneste år, som eksempelvis Levi’s 501-jeans og den stribede breton-bluse.

I forbindelse med udstillingen vil der også blive etableret en butik uden for MoMa, som vil forhandle flere af de brands, der indgår i udstillingen. Udstillingen løber fra 1. oktober 2017 til 28. januar 2018.

LÆS OGSÅ: Video: Se Puma og Han Kjøbenhavns nye kollektion

LÆS OGSÅ: Her er de syv bedste moderne ure at investere i nu

LÆS OGSÅ: Modeserie: I hælene på guldsmeden og charmøren Kalle Glamour