Henrik Fisker har været hele turen rundt i bilbranchen. Han har arbejdet for de store spillere som Aston Martin og BMW, og han har på egen hånd gået bankerot med sin egen virksomhed Fisker Automotive, der stod bag produktionen af den ambitiøse hybridbil ’Karma’.

Men nu er han i gang igen og kunne i går præsentere en ny prisvenlig familiebil, der skal konkurrere med Tesla og de mange andre, der prøver at erobrere det voksende marked for elbiler. Og hans fortid med en fiasko i bagagerummet har ikke været en hindring i USA, for som han fortalte vores motorredaktør Christian Grau tidligere:

"Herovre går folk bankerot hele tiden"

I går kunne hans nye selskab Fisker så præsentere modellen ’Ocean’, der har fået sit navn, fordi meget af det plastik, der er brugt i bilen, kommer fra genbrugsmateriale fra havet. Derudover er der ikke brugt læder i kabinen, og tæpper og måtter er også af genbrugsplast.

Bilen er tænkt som den første i en serie på tre nye billige elbiler fra selskabet. I præsentationen kan man se Henrik Fisker sige, at man kan holde prisen nede ved at skære alle mellemmænd ud, og derfor kan sælge den (med diverse tilskud) til en pris i USA på omkring 200.000 kroner.

fisker2.jpg

Det bliver også først i USA, at den lanceres, hvorefter Europa og til sidst Kina følger efter. Hvad prisen vil blive i Danmark, er stadig uvist, men Fisker skulle angiveligt have nævnt en pris på under 270.000 kroner, hvilket også placerer den som den billigste i klassen.

Han gør også meget ud af, at det i høj grad kan betale sig at lease den, hvorved Fisker står for alle opdateringer, der vil ske løbende.

Du kan allerede nu reservere en bil for 250 dollars, og det er forventet, at den vil leveres i slutningen af 2021.

Til Bilmagasinet har Henrik Fisker fortalt, at EU-versionen produceres fra starten af 2022 og kan være hos de første købere i sommeren 2022.

Du kan se præsentationen her: (den starter ca. 1.10 inde)