Når du står i fitnesscenteret og løfter vægte, er der en god chance for, at du ud over at blive stærkere også bliver mere beskidt.

Fitnesscentre er nemlig et paradis for bakterier, viser ny undersøgelse af bakterieforekomster på de typiske fitnessmaskiner og -redskaber som løbebånd, motionscykler og håndvægte. Det skriver esquire.co.uk.

Og særligt håndvægte er den helt store synder ifølge undersøgelsen, som er foretaget af det amerikanske testlaboratorium EmLab P&K for fitrated.com, der anmelder fitnessudstyr. På vægtene i tre forskellige fitnesscentre blev der fundet 1.158.381 bakterier per kvadrattomme – ca. 362 gange flere end de 3.200 bakterier per kvadrattomme, man finder på et typisk toiletsæde.

Undersøgelsen viste også, at en motionscykel har 39 gange flere bakterier end en plastikbakke fra et cafeteria, og at der på løbebåndet er 74 gange flere bakterier end på håndtaget af en vandhane. Og langt størstedelen af de fundne bakterier er potentielt skadelige for mennesker i større eller mindre grad.

På håndvægtene var hele 80 % af bakterierne af den slags, som kan forårsage hudinfektioner eller være resistente over for fx antibiotika. De resterende 20 % var bakterier af typen, der også forekommer i naturen, og som kan være både god- og ondartede. For løbebåndet og motionscyklen var tallene lavere, men stadig med kraftig overvægt af potentielt skadelige bakterier.

Taget i betragtning, hvor mange mennesker der rører ved udstyret i et fitnesscenter hver eneste dag, er de store bakterieforekomster ikke overraskende, konkluderer undersøgelsen. Derfor anbefales det, at både medarbejdere og brugere i et fitnesscenter bør desinficere udstyret både før og efter brug, undgå at have bare fødder og røre sit ansigt og vaske sig og skifte tøj med det samme efter træning.

LÆS OGSÅ: Dennis Ceylan er det største håb i dansk boksning i mange år: "Boksning er det eneste jeg kan"

LÆS OGSÅ: Træning på tom mave giver bedre fedtforbrænding

LÆS OGSÅ: Undgå flest bakterier: Vælg denne toiletbås når naturen kalder