Tottenham puttede ikke bare pengene i banken, da de solgte Gareth Bale til Real Madrid i sommer. I løbet af kort tid hentede de intet mindre end syv spillere til en værdi på over en milliard kroner. Mange fans jublede, og man hørte ofte vendingen ’Det kan godt være, vi har solgt Elvis, men vi har købt The Beatles’. I blandt dem var Danmarks bedste spiller Christian Eriksen.

Til weekendens startopstilling mod Chelsea var ingen af de syv med. Nogle af dem, som Eriksen, var skadede. Men resten havde Tim Sherwood ikke fundet gode nok.

Det er blot et af de mange ting, der antyder, at noget er helt galt i London-klubben. En anden er deres målscore på 37-37. De er to tredjedele inde i sæsonen og har ikke engang en positiv målscore. Til sammenligning har Liverpool med 73 mål næsten scoret dobbelt så mange.

Hvis nogen har et svagt punkt eller laver fejl, kan du regne med, at José Mourino og Chelsea nok skal finde dem og udnytte dem. Og Tottenham lavede masser af dumheder og uheldige aktioner i lørdags. Nok til at de endnu engang blev ydmyget af et tophold. 
Efter kampen fortsatte fejlene. Nu var det blot træner Tim Sherwoods tur til at snuble over egne ben. Åbent gik han ud og gav sine sårede spillere hele skylden for fadæsen. 

”Det er mangel på karakter. For mange af spillerne er for flinke mod hinanden, og de har brug for at vise mere mod,” sagde han.

Med den udmelding er Tim Sherwood helt bestemt færdig efter sæsonen, mener tidligere Manchester City spiller og nuværende ekspert på 6’eren, Mikkel Bischoff.

”Det er grove beskyldninger. Det kan godt være, at der er noget sandhed i det. Men du kan ikke gå ud og sige det om dine spillere, og så tro at de er med dig i næste uge. Jeg tror heller ikke, han haft nogen taktisk dagsorden med at gøre det. Det er bare sådan, han er. Han taler åbent, om det han tænker og føler. Men det var ikke særligt klogt. Han kunne have sagt det ved et lukket møde. Der er ingen grund til at hænge dem ud.”

Normalt når trænere som Tim Sherwood får kritik, er klubben hurtigt ude og bakke ham op. (Også selv om de ofte konspirerer mod ham bag lukkede døre). Men ikke engang den høflighed virker det som om, Daniel Levy og Tottenham-ledelsen ønsker at give træneren, der også selv har bemærket den kolde luft.

”Stilheden er larmende, ikke? Det er op til klubben, men jeg kan garantere, at ingen går mere op i det end mig,” sagde Sherwood til ESPN om sin fremtid i klubben.

Det mest sandsynlige, mener Mikkel Bischoff, er da også, at Tim Sherwood bliver fyret til sommer - et år før hans 18 måneders kontrakt udløber.

”Det underlige er, at Daniel Levy altid har haft Tim Sherwood som en mand, han troede på. Men det virker, som om det forhold er gået skævt. Klubben har ikke på noget tidspunkt bakket Sherwood op, når Van Gaal eller andre har sagt åbent, at de gerne vil have jobbet fra næste sæson. Det har Sherwood selv måtte tage. En meget mærkelig situation.”

Da Tim Sherwood tog over, var klubben i krise på en syvendeplads med 27 point for 16 kampe. Et gennemsnit på 1.68. Siden da har klubben faktisk fået 26 point i 13 ligakampe, hvilket giver et gennemsnit på to point per kamp. Sidste sæson ville det have været nok til at få tredjepladsen.

Det snit kan dog komme under pres i en ubarmhjertig martsmåned. Allerede på torsdag møder de Benfica i Europa League, hvor de ikke skal regne med mange foræringer, og på søndag gælder det en af sæsonens vigtigste kampe mod lokalrivalerne Arsenal.

Og håbet om en top 4-placering for Tottenham er ikke realistisk, vurderer Mikkel Bischoff.

”De fire, der ligger øverst nu, er klart de bedste i den her sæson. Man kan også se, at når Tottenham spiller mod de her hold, får de klø hver gang. Der er klasseforskel. Tottenham er en klub i indre splid. Og truppen er ikke god nok. Det kan være, at en ny og rigtig dygtig træner kan organisere dem bedre, men de skal stadig have tilført kvalitet, hvis de næste sæson skal blande sig med de bedste.”