Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Euroman mener: National selvrespekt starter ved en boykot af VM i Qatar

Foto: Getty Images Det er uvist, hvor mange menneskeliv det har kostet at bygge Al Bayt Stadium forud for VM i Qatar, men tallet er beviseligt højere end 0.

Euroman mener: National selvrespekt starter ved en boykot af VM i Qatar

Fans af rivaliserende Superliga-klubber har forenet sig om et ambitiøst projekt, der vækker international genklang: De vil have politikerne til at tage stilling til Danmarks deltagelse ved den skandaleombruste VM-slutrunde i Qatar. Euromans Magnus Kraft hylder initiativet og slår på tromme for, at vi trækker en streg i sandet overfor korrumperede og handlingslammede fodboldforbund.

DET ER I MANGE henseender vanskeligt at forestille sig, hvordan verden ser ud om to år. Men forsøg alligevel. Du har sat dig til rette i sofaen, der er ild i pejsen, og der er netop blevet sat brunkager på kakkelbordet. Dine børn har måske lige afsluttet dagens afsnit af den socialrealistiske julekalender på DR1, hvor et brødrepar bliver tæsket gule og blå af deres alkoholiserede far, der arbejder som julemand i et storcenter. Du kryber under det varme tæppe, for nu står den på verdensmesterskaberne i fodbold i fjernsynet.

Danmark møder værterne fra Qatar. Slutrunden spilles i vintermånederne, da klimaet i gas-bæltet ikke ligefrem inviterer til topfodbold i de hysterisk varme sommermåneder. Før kampen morer kommentatorerne sig, da kameraet panorerer over en russisk oligark, der har bosat sig i den indbyggede hotelsuite i stadionet Al Bayt, hvor kampen spilles. Mindre opmærksomhed får den indiske gæstearbejder, der i 2016 led en ”arbejdsrelateret” død under byggeriet af stadionet. De mere end 4.000 andre gæstearbejdere, der ifølge International Labour Organization har lidt samme skæbne i forbindelse med byggerier og infrastrukturprojekter til VM 2022, er heller ikke genstand for megen debat. Kampen ender i øvrigt 0-0, da Kasper Dolbergs knæ ifølge VAR har forvildet sig ind i en offside-position ved danskernes føringsmål midt i 2. halvleg.

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her