Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

hans j. wegner y-stol særudgave 105 års carl hansen søn

Foto: Carl Hansen & Søn.

Møbelproducent fejrer Wegners 105-års fødselsdag med særlig Y-stol

Hans J. Wegners ikoniske Y-stol fra 1949 vil på designerens 105-års fødselsdag, den 2. april, blive sat til salg i en særudgave. Det er møbelproducenten Carl Hansen & Søn, der står bag.

Den 2. april 2019 kunne den danske møbeldesigner Hans J. Wegner være fyldt 105 år. Det markerer møbelproducenten Carl Hansen & Søn, hvor hvem Wegner tegnede nogle af sine mest ikoniske stole, med en særudgave af Wegners Y-stol. 

CH24, som Y-stolen officielt hed, da Wegner i 1949 tegnede den, og da den i 1950 blev sat i produktion hos Carl Hansen & Søn, vil i denne særudgave være foruden dens karakteristiske flettede sæde. 

I stedet vil sædet være af rødt gedelæder, og stellet vil være i olieret valnød. Dette design er i høj grad inspireret af nogle idéer, Hans J. Wegner selv havde med stolen i 90'erne, da han sammen med Carl Hansen & Søn ville modernisere den, fortæller møbelproducenten i en pressemeddelelse. 

Dengang havde man dog ikke remedierne til at skabe designet i en tilstrækkelig holdbar udgave, hvorfor det blev sat i bero. Siden er det imidlertid blevet muligt at realisere, og Carl Hansen & Søn har derfor udviklet stolen i anledning af designerens 105-års fødselsdag den 2. april.

Særudgaven vil kun være til salg den 2. april og desuden i et begrænset oplag. Prisen lyder på 8.995 kr.

CH24-walnut-oil-red-goat-leather_front.jpg

CH24-walnut-oil-red-goat-leather_side.jpgCH24-walnut-oil-red-goat-leather_back.jpg