Lune chokoladekager
Ca.15 stk.


375 g usmuttede mandler
375 g mørk chokolade – fx 70 %
375 g smør
10 æg
375 g mørkt rørsukker
50 g smør – til formene

Hak mandlerne fint, men ikke til mel. Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den ved svag varme i en gryde. Tilsæt smørret, når chokoladen er smeltet, og rør grundigt sammen. Tag gryden af varmen, og vend de hakkede mandler i.

Del 6 af æggene i hvider og blommer. Pisk 6 blommer og 4 hele æg med sukker, og vend chokolademassen i. Pisk herpå 6 hvider stive, og vend dem grundigt, men forsigtigt ind i chokolademassen. 15 små forme, der kan indeholde 1 dl dej, pensles med smeltet smør, fyldes ¾ op med chokolademasse og bages ved 150 grader i varmluftsovn i ca. 35 minutter, eller indtil de er let bløde og hævede i midten. Servér kagerne nybagte og lune med iskold vaniljecreme og råsyltede bær.

Vaniljecreme:

1 vaniljestang
1 dl piskefløde
1 dl mascarpone
1 dl skyr
50 g mørkt moscovadosukker
½ dl grapefrugtsaft

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud (gem selve stangen til de syltede bær), og bland dem med alle øvrige ingredienser. Pisk til en fast, luftig creme, der stilles iskoldt til servering.

Råsyltede bær:

100 g hindbær
100 g brombær
25 g rørsukker
Vaniljestang fra vaniljecremen

Rengør forsigtigt bærrene, og vend dem sammen med sukker og vaniljestang. Pres bærrene forsigtigt, uden at de går i stykker. Stilles koldt et par timer. Rør rundt en gang imellem. Råsyltning af bær er nok den nemmeste form for syltning, der findes; de friske bær vendes med sukker – og her også vanilje – og trækker så koldt i et par timer før servering – voila!

Tip: Jo mere bitter, frugtig og aromatisk chokoladetype du bruger, des bedre kager får du.

Fortsætter på næste side... Felchlinchokoladebarre
- Hører IKKE til slankekuren 


375 g piskefløde
375 g chokolade
375 g flødeskum

Kog piskefløden op, og hæld den over chokoladen. Køl derpå ned til 40 grader, og vend flødeskum i. Hæld massen ud i silikoneforme a 8 cm x 3 cm x 3 cm. Der skal være 2 mm frit op til. Sæt derefter chokoladebarrerne på frost. Når barrerne er frosne, smøres et lag af ganache henover som låg, og formene sættes igen på frost. Til slut får de frosne barrer et kakaoovertræk.

Ganache-låg:

125 g piskefløde
150 g smør
450 g chokolade

Fløde og smør koges op og hældes over chokoladen, og der røres til en ganache, der hældes ned over de frosne chokolademousser som et 2 mm-låg. Glat helt ud med en palet.

Kakaoovertræk:

280 g vand
360 g sukker
1 dl piskefløde
180 g kakao
10 husblasblade

Alt på nær husblas koges op. Den udblødte husblas kommes i den varme masse, der afkøles til 40 grader. De frosne chokoladebarrer skubbes ud af silikoneformene, lægges på en rist og overhældes med kakaomassen. Læg dem på køl til servering.

Tip: Chokoladen til chokoladebarrernes indhold er her en Cru sauvage 68 %, og til ganache-låget er det en Madagascar 64 %, begge fra Felchlin. Kakaoen til overtræk er også fra Felchlin. De kakaoovertrukne chokoladebarrer kan evt. pyntes med bladguld, hvis de skal være rigtig flotte.Klassisk tarte au chocolat


100 g mandler
100 g smør
100 g sukker
2 æg
1 spsk./20 g mel
Chokolade – en mørk type af god kvalitet – til pynt
Mandler – til pynt

Smut mandlerne, og hak dem fint. Bland det bløde smør med sukker i en skål, og tilsæt de finthakkede mandler og derpå æggene. Pisk det hele sammen, og tilsæt mel til sidst. Hæld mandelmassen ud i en tærteform beklædt med tærtedej (se opskrift herunder), og bag tærten ved 180 grader i 35 minutter. Når tærten er færdigbagt, fordeles en ganache (opskrift herunder) henover med en kniv eller en dejskraber. Så sættes tærten i køleskabet i minimum 2 timer og dekoreres til slut med hakket chokolade og ristede, grofthakkede mandler inden servering.

Tærtedej:

200 g mel
80 g flormelis
80 g usaltet smør
1 æg

Rør mel, flormelis og smør skåret i små tern. Ælt, indtil massen er homogen, og rør herefter ægget i. Lad dejen hvile i 1 time. Rul den ud, og beklæd en tærteform med den. Stik huller i bunden med en gaffel.

Ganache:

12 cl fløde
1 spsk. honning
100 g chokolade 70%
30 g usaltet smør

Kog fløde med honning, og hæld blandingen over den revne chokolade. Pisk massen sammen, og tilsæt smørret i små tern. Pisk til chokolademassen er jævn.
__________

SE OGSÅ: Chokoladecremer
SE OGSÅ: Chokolademousse