PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Anmeldelse: Skovshoved Hotel

Foto: Thomas Hommelgaard

Anmeldelse: Skovshoved Hotel

gastros nye anmelder, Erik Barfoed, indfandt sig påSkovshoved Hotelsrestaurant og lagde ud med en omgang caviar med små pandekager, rødløg, cremefraiche og dild – klassisk og dejligt. Læs anmeldelsen her...

”Caviaren er udsolgt, hr.!” Denne rystende besked er tæt på at slå benene væk under mig, da jeg en tirsdag aften sammen med en gæst indfinder mig på Skovshoved Hotel. Vi kaster os over et glas fra Nicolas Fuiellatte for at komme os, men sorg bliver straks til glæde vendt, da tjeneren meddeler, at han kan byde på en næsten lige så god caviar og smide fem gram oveni som plaster på såret. Nå, pyha! Jeg får baerii-caviar i stedet for oscietre og det i klassisk udstyr.

Fortættet smag af tang, letsaltet på små pandekager med rødløg, cremefraiche og dild. Oplevelsen er betegnende for hele aftenen: det er klassisk uden egentlige overraskelser, men det smager vidunderligt. Og så er betjeningen slet ikke værst. Det lille nummer med den udsolgte kaviar fik jo bare det hele til at smage endnu bedre af ren og skær lettelse, selvom jeg godt ved, at de fem gram ekstra bare er, fordi dåsen er større.


KUN SMÅRETTER PÅ KORTET

Makrel er vel den fisk i hele verden, der kan smage allerdårligst, men min gæst får en variation over klassikeren ’makrel i tomat’, som på smukkeste vis viser, hvad den lille rovfisk kan på en tallerken. Makrelfilettens fede, kødfulde tyngde bliver trukket frem af en kraftig og indkogt næsten røget tomatsauce og understreget af en knasende crouton.

På toppen tomatconcassé og kørvel. En smagsfyldt ret, der let kunne have været for overvældende, men de serverer kun forretter på Skovshoved Hotel, så alle retter har samme beherskede størrelse. Man må selv kombinere sig ud af kortets 20 småretter, der spænder over det meste af de klassiske europæiske (fransk-italienske) køkkener. Risotto får man også let for meget af, så hvad kunne være mere passende end den herlige italienske variation over grød i forretsstørrelse med grønne asparges og trøffel? Smagen fejler så sandelig ikke noget, den er kraftig, og asparges og cremet risotto klæder hinanden fortrinligt.

Desværre er risottoen helt og aldeles udkogt. Der er ikke antydningen af bid i den, og så kan risotto jo næsten være lige meget. Mens jeg skuffes over risottoen, får min gæst rokkevinge med små gulerødder, gulerodspuré og ærtepuré. Fisken er helt i top, smørblød, sprød og kødfuld med delikate flager, og de superlækre, små gulerødder løfter fisken og giver den smag. Men ærtepureen smager til gengæld ikke af en døjt, den nøjes med at være smuk, og ærterne er højst mystiske. De virker mest af alt, som om de har været kogt alt, alt for meget. De lå langt under niveau for stedet.


TIPTOP FUGL OG KVÆG

Til hovedret — eller rettere sagt: som tredje ret, hovedretter har de jo ikke, og det koncept fungerer helt fint — får jeg confiteret og stegt vagtel med spidskål, løg og lidt skovsyre. Der er ikke meget kød på en vagtel, men der er smag i, især det lille, confiterede lår er koncentreret og godt og sammen med spidskål og løg helt vinteragtigt.

Det skal de nu ikke høre for, for igen sørger retternes begrænsede størrelse for, at det ikke bliver for meget. Min gæst får oksemørbrad med en variation over kartoffel: kartoffelpuré, brasede kartofler og kartoffelchips og under det hele en glace. Og den slags smager jo godt, også på Skovshoved Hotel.

Vi deler en halv flaske Télégramme 2011 til henholdsvis fugl og kvæg. Det er andenvinen til den herlige Chateau-Neuf Vieux Télégraphe. Det er en kraftig vin mod lakrids, som klarer sig godt til retterne.

Fortsætter på næste side...OST OG ENGAGERET BETJENING

Min gæst afslutter aftenen med tre oste, røget blåskimmel fra Bornholm, en vellagret tomme de savoie og til sidst en ged. Alle sammen gode og veltempererede. Tjeneren, der tirsdag aften ikke har alt for travlt, muntrer sig med at servere tre forskellige vine til.

En banyuls fra M. Chapoutier 2007 til blåskimlen, en chardonnay 2007 fra Hess i Napa Valley til geden og endelig en østrigsk pinot noir fra Burgenland produceret af Robert Goldenits til tomme de savoie. Et udmærket stunt, som viser betjeningens engagement, selvom vinene ikke helt kunne bære at blive fremhævet på denne måde, især ikke pinot’en, som var ret flad og strukturløs i det.


HJEMAD MÆT OG TILFREDS

Jeg får rabarbersorbet med marinerede jordbær på en tyk, smørfed sable til dessert. Der er sommer og sol over feltet her, og jordbær og rabarber klæder hinanden forrygende. Sable’en var en anelse for grov og fed til min smag, og navnlig var rabarbersorbeten mere sød end fuld af smag, og så var den så luftig, at det ikke rigtig var en sorbet, men nærmest en afart af skum. Vi springer kaffen over og cykler forholdsvis tilfredse ud i sommeraftenen. De meget sultne må nok kaste sig ud i fire eller fem retter for at blive mætte under Philippe Houdets regime, men vi nøjes med tre plus dessert denne aften og kommer udmærket mætte derfra. Erik Barfoed vil fremover være at finde som restaurantanmelder på gastro sammen med René Langdahl Jørgensen og Jesper Uhrup Jensen. Erik Barfoed kommer fra Politikens fredagstillæg I Byen, hvor han ligeledes var restaurantanmelder.
__________

DET FIK VI

6 småretter 
- Baerii-kaviar med klassisk udstyr 
- Makrel i tomat 
- Risotto med trøfler 
- Rokkevinge med gulerødder og ærter 
- Confiteret og stegt vagtel 
- Oksemørbrad med kartoffelvariation 

Ost
- Tre slags oste 

Dessert
- Rabarber og jordbær 2 glas champagne, ½ flaske rødvin, 3 små glas vin til osten, Birbet til desserten til en samlet pris på 1.741 kr.
__________

DET MENER GASTRO

Et kort fuld af småretter passer godt til en restaurant, der skal betjene et hotel. Det passer også godt til den smagelystne restaurantgæst. Det beherskede ambitionsniveau er med til at give en behagelig og afslappet stemning, som passer godt til stedet, men der er for mange småfejl og unøjagtigheder i retterne.
__________

OM RESTAURANTEN

Stil

Lys og luftig restaurant i klassisk stil og med hvide duge. Der er højt til det flotte, svungne glastag og mulighed for at sidde ude om sommeren. Der serveres variationer over klassisk fransk og italiensk køkken. Skovshoved Hotel har ligget på stedet lige så længe, nogen kan huske, og har gennemgået adskillige forandringer. Op gennem 90’erne fik det lov til at forfalde, indtil Tofa og Ivan Nadelmann overtog i 2003.

Maden

Kortet består af ca. 20 småretter, der kan kombineres, som man vil. Ved gastros besøg lå de fra 85-295 kr. En Skovsermenu byder på 3 retter for 395 kr. Der er også børnekort.

Vin

Bredt anlagt vinkort med vine fra ca. 400 kr. De fleste i hele flasker. Enkelte glas og halvflasker.

Åbningstider

Alle dage frokost og aften, kl. 12-15 og kl. 17.30-23 – fredag/lørdag til kl. 24 (køkkenet lukker kl. 21.30)
__________

Skovshoved Hotel
Strandvejen 267
2920 Charlottenlund
Tlf. 3964 0028

skovshovedhotel.dk
__________

SE OGSÅ: Amazing Amass
SE OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant Marchal