Jordbær med koldskål

Opskrift: De første jordbær og havremælkskoldskål

En fantastisk sommerdessert fra Ubat Veggi, der er den første vegetar-restaurant i Nordjylland.

printer Print
plate 4
  • 2-3 bakker jordbær
  • 3 stænger vanilje
  • 2 øko-citroner
  • 6 dl havremælk
  • 4 dl havreyoghurt
  • 200 g sukker
  • Oxalis Mynteskud

  1. Rengør og soignér jordbærrene og skær i passende stykker – leg gerne lidt med udskæringerne på jordbærrene.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab marven ud.
  3. Skyl og aftør citronerne. Riv skallen og pres saften af dem.
    Vend nu havremælk, havreyoghurt, sukker, vaniljemarv, citronskal og -saft sammen og rør rundt. Stil på køl til servering.
  4. Pluk og skyl urterne.
  5. Anret jordbærrene i en dyb tallerken og pynt med oxalis og citronverbena, der forinden er plukket, skyllet og aftørret.
  6. Hæld koldskålen over ved servering ved bordet.


TIP

Desserten her er 100 % vegansk. Oxalis kaldes også rød skovsyre. Man kan evt. bruge sojamælk eller sojayoghurt som erstatning for havremælk eller havreyoghurt. Ønsker man en lidt tykkere koldskål, kan man tilføje mere havreyoghurt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Dessert