Denne forret er nem at lave – og helt perfekt til middagsgæster
Står du for nytårsmenuen eller vil du bare forkæle dine gæster? Så kan du prøve denne forret med Bimi® broccoli – en grøntsag, der pifter enhver ret op både smagsmæssigt og visuelt.
Sponsoreret af :Sponsoreret af:Sponsoreret af :Bimi® broccoli
Når
gæsterne skal imponeres, er det detaljerne, der tæller. Gode råvarer, enkel
tilberedning og ingredienser, der komplimenterer hinanden.
Her
får du opskriften på en ret, der kombinerer de saftige, karamelliserede noter
fra stegte kammuslinger med brunet smør, syrlige kapers og frisk citron, flankeret
af sprød Bimi® broccoli, som både giver bid og finesse.
Bimi® broccoli
Bimi® broccoli skiller sig ud med sin unikke smag og alsidighed. Udover at være fyldt med A- og C-vitaminer, har den en sød, nøddeagtig smag og en dejlig sprødhed. Og så kan du spise hele grøntsagen – fra stilk til top. Ingen madspild.
Du kan tilberede Bimi® broccoli præcis, som det passer dig – enten på panden, i ovnen, i gryden eller på grillen. Kun fantasien sætter grænser.
Bimi® broccoli kan købes her: Bilka, Meny, Kvickly, SuperBrugsen, føtex og på Nemlig.com
Stegt kammusling med brunet smør, citron,
kapers og Bimi® broccoli
Antal: 4 personer - Forberedelse:
35 minutter
Det skal du
bruge:
150
g Bimi® broccoli
12
kammuslinger
130
g smør
Olie
til stegning
Sukker
2
spsk. kapers
1
citron, saften fra ½ citron og fintrevet skal
1
spsk. persille, finthakket
Salt
Friskkværnet
peber
Sådan
gør du:
Skyl
Bimi® broccoli grundigt og dup dem tørre. Fjern bladene, skær
stokken på skrå og halver dem på langs.
Rens
kammuslingerne for eventuelle sener og musklen på siden. Skyl dem og dup dem
tørre med lidt køkkenrulle. Drys toppen med en smule sukker og lidt salt og lad
dem trække i 10–15 minutter.
Smelt
100 g smør ved middel varme. Lad det bruse godt op og skru derefter lidt ned
for varmen. Lad det tilberede til smørret bruner og rør undervejs. Lad derefter
smørret stå ved helt svag varme, til retten skal serveres. Lige inden servering
vendes kapers, citronsaft og persille i smørret og det krydres med friskkværnet
peber.
Smelt
30 g smør på en pande ved middel varme til det bruser godt op. Steg Bimi®
broccoli i et par minutter – vend dem halvvejs. Krydr med salt og friskkværnet
peber og fjern panden fra blusset.
Samtidig
varmes en sjat olie på en anden pande ved høj varme. Steg kammuslingerne i et
minut på hver side. Det er vigtigt, at du steger dem ved høj varme, så de får
en flot stegeskorpe og ikke kommer til at koge frem for at stege.
Læg 3 kammuslinger på
hver tallerken og fordel buketter af Bimi® broccoli på
tallerkenerne. Top med smørsaucen og fintrevet citronskal og server straks
Opskriften er udviklet af Dianna Brinch / Gourministeriet.
Jeg kan ikke være andre end mig selv. Jeg kan ikke ændre min
personlighed. Jeg bliver nødt til at insistere på at være mig selv i offentligheden og ikke opfinde en offentlig karakter, for det bliver jeg sindssyg af.