Sponsoreret Indhold

Denne forret er nem at lave – og helt perfekt til middagsgæster

Står du for nytårsmenuen eller vil du bare forkæle dine gæster? Så kan du prøve denne forret med Bimi® broccoli – en grøntsag, der pifter enhver ret op både smagsmæssigt og visuelt.

Denne forret er nem at lave – og helt perfekt til middagsgæster
Offentliggjort

Når gæsterne skal imponeres, er det detaljerne, der tæller. Gode råvarer, enkel tilberedning og ingredienser, der komplimenterer hinanden.

Her får du opskriften på en ret, der kombinerer de saftige, karamelliserede noter fra stegte kammuslinger med brunet smør, syrlige kapers og frisk citron, flankeret af sprød Bimi® broccoli, som både giver bid og finesse.

Bimi® broccoli

Bimi® broccoli skiller sig ud med sin unikke smag og alsidighed. Udover at være fyldt med A- og C-vitaminer, har den en sød, nøddeagtig smag og en dejlig sprødhed. Og så kan du spise hele grøntsagen – fra stilk til top. Ingen madspild.

Du kan tilberede Bimi® broccoli præcis, som det passer dig – enten på panden, i ovnen, i gryden eller på grillen. Kun fantasien sætter grænser. 

Mangler du inspiration til den næste middag?

Besøg www.bimibroccoli.dk for flere indbydende opskrifter.

Bimi® broccoli

Bimi® broccoli kan købes her: Bilka, Meny, Kvickly, SuperBrugsen, føtex og på Nemlig.com

Stegt kammusling med brunet smør, citron, kapers og Bimi® broccoli

Antal: 4 personer - Forberedelse: 35 minutter

Det skal du bruge:

  • 150 g Bimi® broccoli
  • 12 kammuslinger
  • 130 g smør
  • Olie til stegning
  • Sukker
  • 2 spsk. kapers
  • 1 citron, saften fra ½ citron og fintrevet skal
  • 1 spsk. persille, finthakket
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Skyl Bimi® broccoli grundigt og dup dem tørre. Fjern bladene, skær stokken på skrå og halver dem på langs.
  2. Rens kammuslingerne for eventuelle sener og musklen på siden. Skyl dem og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Drys toppen med en smule sukker og lidt salt og lad dem trække i 10–15 minutter.
  3. Smelt 100 g smør ved middel varme. Lad det bruse godt op og skru derefter lidt ned for varmen. Lad det tilberede til smørret bruner og rør undervejs. Lad derefter smørret stå ved helt svag varme, til retten skal serveres. Lige inden servering vendes kapers, citronsaft og persille i smørret og det krydres med friskkværnet peber.
  4. Smelt 30 g smør på en pande ved middel varme til det bruser godt op. Steg Bimi® broccoli i et par minutter – vend dem halvvejs. Krydr med salt og friskkværnet peber og fjern panden fra blusset.
  5. Samtidig varmes en sjat olie på en anden pande ved høj varme. Steg kammuslingerne i et minut på hver side. Det er vigtigt, at du steger dem ved høj varme, så de får en flot stegeskorpe og ikke kommer til at koge frem for at stege.
  6. Læg 3 kammuslinger på hver tallerken og fordel buketter af Bimi® broccoli på tallerkenerne. Top med smørsaucen og fintrevet citronskal og server straks
Opskriften er udviklet af Dianna Brinch / Gourministeriet.
Opskriften er udviklet af Dianna Brinch / Gourministeriet.