1. STICKS’N’SUSHI

Nansensgade 49, 1366 København K (og kædens øvrige restauranter)

Hvis din mund løber i vand ved tanken om sushi, har Sticks’n’Sushi en menu, der er værd at stikke spisepindene i nytårsaften. For 399 kroner får du:

Menuen:
STARTER: Vagtelæg med furikake topping
SPECIALS: Tuntatar med fermenteret agurk & korianderperler. Dashi-marineret kammusling med tangsalat. Tamago og røget hellefisk på bund af spinat med goma
RÅT: Bison tataki med spicy goma. Sashimi af laks, flammegrillet tun og hummer
MAKI: Yamagobo, rødløg & agurk toppet med wagyu og ørredrogn. Avocado, agurk & marineret rødløg toppet med soyagravad laks & miso mustard. Friterede jordskokker, avocado & koriander toppet med sesam.
NIGIRI: Flammegrillet hamachi med limesalt. Grillet kammusling med tsume soya. Flammegrillet laks.

Pris: 399 kroner
Bestilles inden: den 29. december kl. 22.00.

2. COFOCO


Værnedamsvej 2, 1619 København V (og fem andre adresser)

Cofoco står bag restauranter som Höst, Oysters & Grill og Llama, men nytårsaften er bagmændene gået sammen om én festlig nytårsmenu, du kan afhente seks forskellige steder i landet. Menuen kan også leveres, hvis du er villig til at betale 200 kroner.

Menuen:
FORRET: Skaldyrsbisque garneret med saltede kammuslinger, estragonolie, sprøde maltcroutoner, syltede æbler og jordskokker, salturt og spæde urter.
HOVEDRET: Tournedos af oksemørbrad serveret på sellericreme med pommes Anna og trøffelsauce med braiserede kalvekæber samt belugalinser med timian og skalotteløg og sprød pok choy-kål.
DESSERT: Valrhona grand cru-chokoladekage med broken gel på havtorn, mild yoghurtcreme, tørret yoghurt, praliné og skovsyre.
TILKØB: Foie gras-terrine med brioche og rødløgsmarmelade.

Pris: 345 kroner, minimum to kuverter
Plus 99 kroner ved tilkøb af foie gras.
Bestilles inden: den 28. december kl. 23.59.

3. MEYERS


Gl. Kongevej 107, 1850 Frederiksberg (og to andre adresser)

Selv om Claus Meyer er rykket til New York, skal du ikke snydes for en god nytårsmenu fra Meyer-koncernen. Der er sørget for lækkerier, som kan afhentes tre forskellige steder i København.

Menuen:
FORRET: Rimmet kammusling med fumét kogt med jomfruhummer og most af Lilleøæbler. Salturt, syltet knoldselleri og sprøde nødder med brunet smør. Økologisk Ølandshvedebolle fra Meyers Bageri.
HOVEDRET: Tournedos skåret af velhængt dansk okse, kartoffelpuré med trøffel og økologisk fløde, langtidstilberedte rødbeder med kirsebæreddike fra Nordhavn, tyttebær og vinterportulak og morkelsauce.
DESSERT: Mørk mousse af Valrhona-chokolade med fyld af karamel med havsalt, tærtebund af havrekiks, solbær syltet med polynesisk vanilje og hvid chokoladeknas

Pris: 350 kroner, minimum to kuverter

4. STUD!O


Havnegade 44, 1058 København K

Hvis din nytårsmenu skal tilberedes af en Michelin-kok, så har Studio et godt bud på en nytårsmenu, der får tænderne til at løbe i vand. Kokken Torsten Vildgaard står bag menuen, som er lavet i samarbejde med Champagne-mærket Krug.

Menuen:
SNACKS: Tapioka chips krydret med salt, eddike og vadouvan. Dip på ristet gær. Surdejsbrød bagt på ølandshvede. Hjemmekærnet smør.
FORRET: Bagt skærising med smørkogte løg. Ukrudt og champagnesauce med ramsløgskapers.
HOVEDRET: Stegt krondyrsfilet med “seje” rødbeder og solbærlæder. Fermenteret hvidløgspuré og rød syre. Waldorf-salat. Parfait på fåremælksyoghurt med sød salat på
blegselleri, æbler og aromatiske urter.
DESSERT: Kransekage med orange chokolade.

Pris: 500 kroner.
Kan bestilles fra: den 19. december kl. 10. Der er 50 kuverter tilgængeligt i alt

5. DAG H


Dag Hammarskjölds Allé 38, 2100 København Ø

Hvis du gerne vil have en 4-retters menu til nytårsaften, så har café og restaurant Dag H et godt bud på, hvad du skal spise på årets sidste dag. Du kan hente din forudbestilte mad mellem 11-15 i restauranten.

Menuen:
TIL TALEN: Puffede rischips med blæksprutteblæk, Romanesco-pesto af brændte peberfrugter og krabberillette på ristet rugbrød.
FORET: Jomfruhummerbisque med saltet torsk, agurk og urter. Brød.
HOVEDRET: Tournedos af oksemørbrad med svampepuré, råstegte kartofler, syltede rødløg, rødvinssauce og urter.
DESSERT: Gateau Marcel med brændt hvid chokolade, broken gel af passionsfrugt, tonkabønnecreme af creme fraiche og urter.
TIL KAFFEN: Tre slags sødt.

Pris: 359 kroner.
Dag H regner med at lukke for bestillinger inden jul. Der er 500 kuverter til salg i alt. 

6. TALLER


Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K

Restauranten Taller er blevet anbefalet af Michelin-guiden, så mon ikke, der er noget lækkert at hente i denne 4-retters menu, som du selv skal opvarme og anrette på dagen.

Menuen:
FORRET: Hjemmebagt majs-fladbrød med confiteret and og avocado.
MELLEMRET: Rimsaltede kammuslinger med palmehjerte, søsalat samt vinaigrette på æble og chili.
HOVEDRET: Mør okse med saltbagte sweet potatoes, dampede rødløg og sydamerikansk tapioca serveret med portvinssauce.
DESSERT: Chokolade af 72 % mørk Valrhona-chokolade med syrnet fløde panna cotta, chili og frisk mango.

Pris: 549 kroner.
Bestilles: senest den 29. december. 

7. KOKKERIET

Kronprinsessegade 64, 1306 København K

Michelin-restauranten Kokkeriet vil også være med til at gøre årets sidste dag mindre stressende. Derfor kan du købe en 4-retters menu, som skulle være let at anrette og opvarme, uanset hvor dygtig (eller dårlig) du er i et køkken.

Menuen:
FORRET: Stegte kammuslinger på bund af muslingecreme. Serveret med syltede stikkelsbær, glaskål og citronverbena.
MELLEMRET: Bagt torsk med salat af danske beder, pocheret æg og sennepssauce.
HOVEDRET: Confiteret kalv med høbagt selleri, hasselnødder, brændte løgskaller og sherrysauce.
DESSERT: Chokoladetærte med blommekompot og lakrids.

Pris: 549 kroner.
Bestilles: senest den 29. december

8. L’ALTRO


Torvegade 62, 1400 København K

Her et endnu et bud på en menu fra en restaurant, der er anbefalet i Michelin-guiden 2016. Italienske L’Altro sørger for, at dit nytår kommer til at føles som en aften i Rom.

Menuen:
FORRET: Tyndskåret kalveinderlår i hjemmerørt tunsauce med oliven, citron og store kapers. Hertil hjemmebagt focaccia.
HOVEDRET: Steak af okse med confiterede tomater, kartofler og sort trøffel. Sprød salat med kerner og friskreven Parmigiano-Reggiano.
DESSERT: Chokoladekage med frysetørrede hindbær, rød skovsyre og hindbærskum.

Pris: 449 kroner
Plus 99 kroner, hvis du tilkøber drinksmenu fra Nohrlund.
Bestilles: senest den 29. december

9. MARV & BEN


Snaregade 4, 1205 København K

Hvis du foretrækker, at din nytårsmenu kommer fra det nordiske køkken, har Marv & Ben (endnu en Michel-anbefalet restaurant) sørget for en af slagsen, hvor både torsk og gris indgår.

Menuen:
FORRET: Nytårstorsk med råmarinerede glaskål, syltede spidskål og røget fløde. Hertil surdejsbrød & smør.
MELLEMRET: Rilette af gris, stegt brød, valnøddecrumble, syltede bøgehatte og cremet estragonsauce.
HOVEDRET: Velhængt oksemørbrad farseret med morkler, serveret med glaserede rødbeder samt sauce bordelaise med røget marv og skalotteløg
DESSERT:Chokolademousse på økologisk Oialla-chokolade. Hertil æblekompot og crumble af brændt hvid chokolade

Pris: 449 kroner. 
Bestilles: senest den 29. december.

LÆS OGSÅ: 17 danske flasker gin: Her er de bedste og de værste

LÆS OGSÅ: Københavns nye restauranter: Clou laver Michelin-mad, med et twist

LÆS OGSÅ: Nørrebro får sin helt egen øl i denne uge: ’Det skal være som at få Michelin-mad på en bodega’