Restaurantchef Helle Lieffroy er stolt fynbo. Her er hendes bedste tips til at spise og drikke på Fyn

Helle Lieffroy er opvokset på Fyn, hvor hun sætter pris på roen og og at være tæt på naturen. Hun uddannet sommelier og restaurantchef på Lieffroy i Nyborg, som hun driver med sin mand, Patrick Lieffroy, der er køkkenchef.

Restaurantchef Helle Lieffroy er stolt fynbo. Her er hendes bedste tips til at spise og drikke på Fyn
Offentliggjort

Hvad er din tilknytning til Fyn?

”Jeg er opvokset på Fyn og har boet mange forskellige steder på øen, da vi flyttede meget rundt i min barndom. Det har været i små byer som Ørbæk, Vantinge og Højrup, men den lille provinsby Ullerslev – det er min by.” 

Hvad er indbegrebet af Fyn for dig?

”Jeg ved ikke, om man kan sige provinsen, uden at det har en negativ klang. Men det har det ikke for mig, for jeg kan egentlig meget godt lide det for at være i provinsen. Der er et helt andet gear. Der er ikke så meget by, og man kan hurtigt komme en tur på stranden og i skoven. Og så er dialekten jo helt særlig. Man er ikke i tvivl, når man hører en ægte fynbo tale.”