Her skal du spise og drikke i december

Hver måned popper nye og spændende spisesteder op rundt om i landet. Det kan være svært at se skoven for bare træer, så vi har gjort det nemt for dig og skåret det ned til tre hurtige anbefalinger.

Her skal du spise og drikke i december
Offentliggjort
Her skal du spise og drikke i december

Pastamani

Hvis du skal spise pasta i en europæisk hovedstad, der ikke rimer på ’flom’, er København efterhånden det bedste bud. Den italienske bølge har længe væltet ind over byen til stor fornøjelse for alle, der er til falds for kulhydrater og gluten, og det tyder på, at forkælelsen ingen ende vil tage. Casamadre hedder det nyeste skud på oliventræet, og her er der fokus på håndlavet pasta, primi piatti og antipasti – selvfølgelig som det naturligste i verden akkompagneret af naturvin.

Bag restauranten står Riccardo Giraldo, der tidligere har arbejdet på blandt andet Apollo Bar, og Meme Marta Fagiuoli, som er tøjdesigner for Samsøe Samsøe.

Støvlesaft

Planen var oprindeligt at producere og importere mezcal fra Oaxaca i Mexico, men efter to års ventetid på diverse godkendelser fra mexicanske myndigheder blev de fire venner fra det nystartede Landscape Import utålmodige. I stedet flyttede to af dem til Sicilien, hvor de begyndte at køre området tyndt for at besøge et utal af lokale vingårde. Det er der i første omgang kommet to naturlige vine ud af; en hvid lavet på Grillo-druen samt en orange lavet på Catarratto.

Planen er at udvide sortimentet og importere flere forskellige slags produkter. Snart lander der også en rødvin, ligesom de mexicanske myndigheder i mellemtiden har lettet bagdelen, så det også bliver muligt at købe mezcal hos Landscape Import.

Her skal du spise og drikke i december

På spidsen

Det skorter efterhånden ikke på gode, sjællandske restauranter uden for København. En af de bedste spisemuligheder er placeret på Sjællands Odde på den biodynamiske Birkemosegård og hedder Birkemosegård Køkken. Manden bag den eftertragtede sommerrestaurant er grønthandleren Martin Mo Kvederis, og han er nu klar til at give endnu en god grund til at droppe færgeovergangen mod Aarhus og i stedet lade dig blive forelsket i halvøens gastronomi. Han har nemlig overtaget den ikoniske Olgas, grillbaren, der ligger som sidste stop inden færgehavnen, med målet om at lave god grillbarmad fra bunden af.