Kanin med jomfruhummer og ramsløg  
Til 4 personer


1 kanin
1 løg
2 gulerødder
½ selleri
1 kvist timian
Olie
Salt
Peber
1 l hønsefond
1 mørk øl
½ hvidløg
Brun farin
Sennep
8 flotte store ramsløgsblade
8 rosenkål
Smør
12 jomfruhummerhaler

Skær kaninen ud i lår, forben og ryg. Læg kaninryggen til side. Pil løget og skær i kvarter. Skræl og skyl gulerødder og selleri og skær i mindre stykker. Skyl timianen godt. Brun så lår og forben i olie og krydr med salt og peber.

Tilsæt fond og øl, grøntsager, timian og hvidløg, og lad det simre ca.1-1½ time. Tag kaninstykkerne op, sigt kogelagen, og smag den til med lidt brun farin og sennep og evt. salt og peber. Skyl ramsløgene, og aftør dem. Skær de tykke ender fra, og hak dem helt fint. Skyl rosenkålene, og del dem ud i blade. Vend dem sammen med resten af ramsløgene i lidt varmt smør lige inden servering.

Pluk alt kødet fra kaninstykkerne, og vend det med de finthakkede ender af ramsløgene til en slags rillettes. Smag evt. til med salt og peber. Steg nu kaninryggen i ca. 8-10 minutter, så der kan skæres rosa fileter fra benet. Krydr med salt og peber, og lad fileterne hvile 7-8 minutter. Pil jomfruhummerhalerne, og fjern den sorte streng. Steg dem i lidt olie i maks. 2 minutter. Krydr med salt og peber.

Skær rygfileterne ud i fine skiver, fordel dem på tallerknerne og anret med en klat kaninrillettes og herpå de stegte jomfruhummere samt ramsløg, rosenkål og varm sauce. Servér evt. lidt nye kartofler til.

Tip: Den mørke øl her er belgisk.
__________

Opskriften er fra:

Restaurant No 1
Århusgade 1
2100 København Ø
Tlf. 3526 4201

no-1.dk »
__________

SE OGSÅ: 6 unikke og velsmagende fiskeretter
SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter til brunch med vennerne

TWITTER: Følg gastro på twitter »

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »