Odense gemmer på en formidabel restaurant, som kun få ved, hvor ligger

En nat i Paris ændrede Fyns gastronomi for altid. Det var her, at Christoffer Schärfe og Steffen Falkesgaard hentede inspiration til Aro, der ikke bare er Odenses første neobistro, men også Fyns første michelinrestaurant. 

Odense gemmer på en formidabel restaurant, som kun få ved, hvor ligger
Offentliggjort

En tirsdag i april, 2016, 11. arrondissement, Paris

Den blå indramning af de store vinduer får det til at ligne en kulisse ud mod Rue de Charonne. Det er nærmest uvirkeligt, fordi det pludselig er så virkeligt. Christoffer Schärfe og Steffen Falkesgaard er taget direkte fra lufthavnen. Trehjulede Peugeot-knallerter fiser rundt om ørerne på dem i det tidligere arbejderklassenabolag. 

De er kokkemakkere fra Odense med en drøm. Lige nu er drømmen snævret ind til den øjensynligt enkle mission at få i et bord indenfor på restauranten foran dem. Restauranten, der ikke engang er åben endnu, og som er blevet centrum og spydspids for hele to ting i Paris. Den er dels frontløber i bølgen af neobistroer, der skyller ind over den franske hovedstad, og så er den bare generelt moderskib for et helt nyt restaurationsliv i det 11. arrondissement, som aldrig har set magen til smarthed åbne op på hvert eneste gadehjørne. 

Christoffer og Steffen vil gerne være en del af det. Eller de vil i hvert fald snuse til det, som alle taler om. Og hvem ved, måske tage nogle idéer med hjem til Odense?