Midt på Axeltorv i København, omringet af Jensen Bøfhus, Pincho Nation, Wallmanns Cirkusbygningen, Tivoli og Palads Biograf, åbner dørene til et nyt spisested i slutningen af måneden. Men til trods for den noget turistede placering håber Palace Diner på at blive et stamsted for de lokale.

Det fortæller Thomas Bachmann, der er direktør i foretagendet:

”Lokalerne, som vi har overtaget, har tidligere rummet Café René, som var et stamsted for dem, der arbejdede i Tivoli. Vi syntes, det kunne være sjovt at fortsætte i samme ånd og lave en moderne version af en diner, som jo traditionelt også er kendt for at servicere lokale arbejdere på alle tider af døgnet. Derfra gik vi i gang med at finde ud af, hvad det betyder at være en diner i 2023.”

Og hvad betyder det så?

”Udgangspunktet har været den amerikanske, eklektiske menu, som man ser mange steder i dag, der både kan rumme en supergod burger, hvor vi prøver at gøre noget mere ud af det, så fx er bøffen krogmodnet i stedet for at være en frysebøf, og i stedet for at du bliver begravet i fritter og dip, så prøver vi at lave det i en mere nutidig sammenhæng med en grønnere profil, så man kan få grillede broccolinier eller en grøn salat til.

Det skal ikke kun være greasy comfort food, vi har også nogle sundere ting, der opvejer det.”

Palace1.jpg

Hvorfor hedder stedet Palace Diner? Er det bare, fordi I ligger lige overfor Palads?

”Ja, det er derfor. Vi ville gerne forankre det i noget lokalt, fordi vi jo gerne vil servicere de lokale i det her område, der ellers er superturistet.

I lang tid var vi i tvivl, om vi overhovedet ville kalde det i en diner. Vi overvejede også eatery og sådan nogle ting, men vi syntes, det var sjovt med diner, fordi det var noget, vi følte, ikke var blevet berørt i lang tid og noget, man kunne give et moderne take på.”

Hvad er de største højdepunkter på jeres menukort?

”Vi kommer til at blive gode på vores vafler. Det er jo normalt en ret tung ret, men vi har lavet dem med miso og brunet smør, så de bliver meget smagfulde, luftige og lette. Og så laver vi forskellige toppings til, fx cream cheese og laks, spejlæg og palmekål, og så en klassisk version med fried chicken.

Til aften serverer vi blandt andet en forret med sliced roastbeef, der er en interaktiv ret, hvor man selv ruller kødet og dypper det i en umamidip. Vores italian meatballs er også lækre, de er lavet på krogmodnet kød og italiensk pølse.”

Palace2.jpg

Hvilke overvejelser har I gjort jer i forhold til indretningen? Bliver det som en klassisk diner?

”Vi har taget udgangspunkt i, hvordan en diner traditionelt ser ud, så der kommer fx til at være båse, men ikke med røde sæder og krom. Vi har holdt det i varme materialer som teaktræ og læder, og så kommer der til at være en stor bar i midten af rummet med hyggelige kroge rundt omkring.

I underetagen har vi lavet et festlokale, hvor man fx kan holde en fødselsdag eller en polterabend, og her skal stemningen være frejdig i weekenden. Vi har lavet et lysloft i forskellige farver, opsat et karaokeanlæg, og så er rummet indrammet i glasmursten, som man kender fra sine bedsteforældres badeværelse. Det kommer til at se ret vildt ud.

Vi har også et stort udendørsområde, hvor der kan sidde 60 gæster. Om sommeren er der sol hele dagen, og vi har gjort meget ud af at gøre det hyggeligt. Der kommer til at være store family style-borde, planter, og så har vi en aftale med Mikropolis om at sætte en bar op derude. Det bliver et helt oplagt sted at gå ud med sine venner.”

 

Palace Diner åbner 28. januar og du kan læse mere og se deres menukort her.

Palace3.jpg