Opskrift: Coq au rabarber

Fransk coq au vin møder dansk mormorkylling braiseret med rabarber, hvor rabarberne giver retten noget af den syre, som man normalt får fra vinen i den franske klassiker.

Opskrift: Coq au rabarber
Offentliggjort

4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling
  • Salt
  • Sort peber
  • 2 spsk. hvedemel
  • 200 g bacontern
  • 260 g champignon
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 gulerødder
  • 250 g skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 5-6 kviste timian
  • 2 dl æblemost
  • 2 dl hønsefond
  • 3-4 stængler
  • rabarber
  • Kruspersille
  • Tilbehør: Brød

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen ud i bryststykker med vinge og lår med overlår. Krydr med salt og peber, og drys kyllingestykkerne med et tyndt lag mel på alle sider.
  2. Steg bacon sprødt i en gryde. Tag det op og læg til side.
  3. Skyl svampene, skær dem i skiver, og steg dem i baconfedtet. Krydr med lidt salt og peber. Tag de stegte svampe op og læg til side.
  4. Skræl og/eller skyl gulerødderne, og skær dem i skiver.
  5. Pil skalotteløg og skær i skiver.
  6. Pil og hak hvidløgsfeddene groft.
  7. Kom olie i gryden, og brun kyllingen godt på alle sider. Tag den brunede kylling op af gryden, og hæld grøntsagerne i. Svits dem i ca. 5 minutter.
  8. Læg kyllingen tilbage i gryden sammen med laurbærblade og renset
  9. timian. Hæld æblemost og hønsefond ved, og læg låg på. Lad kyllingen simre i 20 minutter.
  10. Skyl og skær rabarber i tykke skiver, og kom dem i gryden sammen med bacon og svampe. Lad retten simre videre i 15 minutter. Smag til, om der mangler salt.
  11. Servér med et drys persille og godt brød.
  12. TIP: Andre svampe end champignoner kan også bruges.