Der er få ting, der kan give danskere en indre varme som en lille fodnote af en omtale i det store udland. Derfor må det også være en form for pligt og public service at viderebringe, når den britisk-albanske popstjerne Dua Lipa deler en liste med sine favoritspisesteder i Danmark.

Hitdronningen bag dansegulvsfavoritter som ’One Kiss’, ’Levitating’, ’Don’t Start Now’ og ’Be The One’, har i sit personlige livsstilsnyhedsbrev, ’Service95’, udpeget sine fem yndlingsrestauranter i København.

Man må også antage, at Dua Lipa ved, hvad hun taler om, idet hun ikke færre end fire gange har spillet koncert i Danmark, første gang i 2016.

Er Dua Lipa i humør til det mexicanske køkken i København, vil hun med overvejende sandsynlighed svinge forbi Vesterbro og Istedgade, hvor taco-dronningen og tidligere dessertkok hos Noma Rosie Sanchez har placeret sin restaurant Sanchez. 

I det gamle slagterlokale på Nansensgade har Dua Lipa sandsynligvis mæsket sig i økologiske grøntsager og veltilberedt fisk, som er en råvare, Nr. 30 mestrer at tilberede til fulde. Tilmed har stedet også et fremragende vinkort, især den naturlige af slagsen, hvis tørsten skulle melde sin ankomst. Og mon ikke, at den gør det? 

Med små solbriller og en avantgarde påklædning passer Dua Lipa som fod i hose i Kødbyen, hvor hun foretrækker party-restauranten Gorilla og dens social dinning-koncept. 

Skriger maven på mad fra det nordsøiske køkken, så er Barr i de gamle Noma-lokaler på Strandgade, der har Thorsten Schmidt bag gryderne, stedet. Også for Dua Lipa, forståeligt nok: Deres schnitzel er uforglemmelig. 

Det kan også konstateres, at Dua Lipa har en forkærlighed for Frederik Bille Brahes madlavning. Den vegetariske café på Gothersgade, Atelier September, hvorfra Bille Brahe gjorde avocadomaden til Instagram-hapser nr. 1, rimer på god mad og endnu bedre people spotting. Mon 'Love Again' blev skrevet her? 

Hvis du ønsker at skrive dig op til Dua Lipas nyhedsbrev, kan det gøres her