Jeg vil gerne have, at der har været en mening med det her. Jeg vil ikke være en rapper, der bare rapper for at rappe, der skal være en idé bag det hele, et større mål. Det er vigtigt for mig, det mål.

Om mange år vil jeg kunne se tilbage og fortælle min datter, at jeg har været med til at gøre det nemmere at bo i Danmark og være dansker, selv om ens familie kommer fra et andet land. Jeg vil ikke være en ødelægger, jeg vil være konstruktiv. Den der snak om ’os’ og ’dem’ er enormt stigmatiserende. Jeg synes, den er forældet, og derfor er målet med min musik at nedbryde barriererne.

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand: Nr. 6 - Sivas

Jeg har set mine forældre være underlagt dem, jeg har set, at sproget har været en barriere, men det må også betyde, at sproget kan bringe os tættere sammen, hvis vi ændrer på det, altså hvis vi begynder at forstå hinanden.

Jeg smider ikke musik ud for musikkens skyld, der skal være en idé. Før ’D.A.U.D.A.’ havde jeg en periode, hvor jeg var løbet tør for ideer, hvor jeg var træt af at lave musik, fordi der ikke var et samlet projekt, og det kom så vidt, at ’D.A.U.D.A.’ var sidste skud i bøssen; det var en erkendelse, jeg havde. Hver gang jeg blev hyret til en koncert, spekulerede jeg på, hvad fanden jeg skulle spille, det hele var for melankolsk. Heldigvis lykkedes det, og det var måske det, der var ep’ens projekt og mål – at jeg skulle lykkes.

En opmuntring på Instagram til S!vas fra L.O.C. SGMD er i øvrigt L.O.C.s eget selskab og står for SelvGjortMillionærDrøm.

Da jeg voksede op,
lyttede jeg til musik på en anden måde end mine venner. Jeg lagde altid mærke til teksterne, til budskaberne, jeg lagde mærke til, hvordan Tupac og Biggie byggede vers og omkvæd op. Det kom helt instinktivt til mig.

LÆS OGSÅ: Da jeg vidste jeg var god: Peter Falktoft

Jeg begyndte at skrive selv, da jeg var 15. Jeg opdagede, at jeg var god nok til at bygge min fremtid på musikken, da jeg fik anerkendelse fra dem, jeg ser op til. Rappere som L.O.C. og Jooks. Da de i slutningen af 2007 skrev, at mit mixtape, ’Gratis reklame’, var fedt, at jeg var en mand, man skulle holde øje med, vidste jeg, at jeg kunne det her. Det var en bekræftelse for mig – nogle af dem, jeg så op til og stadig stræber efter at blive som, stod bag mig. Det var fucking stort.God musik er musik, som skaber minder; musik, der giver en speciel følelse, når man hører det. Al den musik, jeg hører, bringer minder tilbage, den tager mig et sted hen. Musik er et tilbageblik, men det er også noget, der taler ind i den følelse, man har, i den periode, man skriver den. Lige nu har jeg det godt. 

LÆS OGSÅ: S!VAS: "Mit sprog er en slags omvendt integration"

LÆS OGSÅ: Mads Langer: Da jeg vidste jeg var god

LÆS OGSÅ: Ny generation rappere: ”Her er vores definition af god stil”