Engang festede de til den lyse morgen. Nu står modefolket tidligt op og løber scroll-down

Engang festede de til den lyse morgen. Nu står modefolket tidligt op og løber

I det forgangne år er der sket en eksplosion i antallet af trendy løbeklubber. Som det er med alting, der er gået mode i, blev dette for alvor tydeligt under Copenhagen Fashion Week, hvor både tøjmærker, løbetøjmærker og caféer arrangerede deres egne løb. Men hvad er det egentlig, disse mærker får ud af at invitere på morgenmad og en løbetur?

Af Mia Skovby
Foto: Mathias Frejdahl Marker
Kultur Euroman

MUSIKKEN, som aftenens dj’s, konferenciers og stand up-komikere Emil Thorup og Thomas Skov, sætter gang i fra den lille dj-pult, der er minutiøst placeret i den enorme betonhals midtpunkt, kunne lige så godt blive spillet på et af Københavns ’det-bliver-ikke-i-aften’-steder, ligesom der synes at være et overlap i konstellationen af mennesker, man møder her, og hvem man ville forvente at møde et af disse steder klokken lidt over midnat.

At betonhallens mørke afbrydes af neonlysenes rødme, hjælper heller ikke ligefrem på at afgøre, hvad det er for et arrangement, man befinder sig til denne mandag klokken 17.30. Det gør menneskernes beklædning dog: alle 40 (42, inklusive Emil Thorup og Thomas Skov) er iklædt New Balance fra top til tå.

Anledningen til, at 40 af Københavns mest indflydelsesrige Strava-brugere befinder sig i løbetøj i en betonhal på de ydre kanter af Østerbro denne mandag, skal findes i datoen: Det er den 29. januar, hvilket betyder, at det er den første dag af Copenhagen Fashion Week, og at der samtidig er blot tre dage til, New Balances nye konkurrencesko bliver lanceret. Det skal naturligvis fejres, og hvilken anden måde at gøre det på end ved at afholde et stafetløb.

At denne stafet så ligger placeret oveni modeugens shows, middage og cocktail hours klokken 17.30 og forventes at vare til klokken 20, er ikke noget, der har afholdt et utal af influencere, modeller, forretningsfolk og mediemennesker fra at snøre snørebåndene. Vi 40 løbere bliver inddelt i fire hold, der skal løbe en neonoplyst 150-meter lange bane rundt tre gange hver for at teste de nye sko (og for at skabe content).

Mens vi løber hallen rundt, støder flere og flere til, der ikke er blevet inviteret til at løbe stafetten, men derimod til at overvære den og drikke et par Kronenbourg 1664 Blanc. Som sande præmiehunde løber vi rundt i hallens ydersider, mens den blandede skare, der tæller både slanke B-kendte og slanke P-kendte, afbryder duoens EDM med smalltalk og latter.

Mit hold kommer på andenpladsen, hvilket bliver fejret med et par hvedeøl, alt imens podcasterne skruer op for musikken, og nogle af de føromtalte publikummer danner et dansegulv på målstregen. Alt sammen for at fejre og skabe omtale af New Balances nye løbesko, som ingen af os i grunden vidste, om var gode, inden vi kom.

Efter et par øl må jeg tage hjem for at ty til køjen, så jeg kan nå at blive klar til næste dags løbearrangement: et social run, løbeklubben Prolog Morning Run afholder i samarbejde med Adidas.

Se, hvad vi ellers skriver om: Modeuge, Træning og Sundhed