Musik skal høres live. Ingen tvivl om det. Men det er næppe sikkert, du får muligheden for at tage hele verden rundt denne sommer til flere festivaler.

Alligevel er godt nyt for sofa-surferen. Roskilde Festivalen er nemlig - ligesom fem andre store festivaler - gået sammen med Red Bull TV om at livestreame fra koncerterne, som en del af festivalpakken “Season of Festivals”, der sender live fra verdens festivaler fra juni til september.

På Roskilde vil brugerne få mulighed for at livestreame koncerter fra de traditionsrige scener Orange, Arena, Avalon og Apollo. Desuden vil en række af koncerterne også være mulige at gense efterfølgende.

”Vi mærker i den grad en stigende interesse i at opleve vores koncerter, uanset om man følger med i festivalen direkte hjemme fra sofaen, eller om man vil genopleve de største øjeblikke, når festivalen er slut. Det samme gælder kunstnerne, som også er blevet meget mere åbne for livestreaming som en del af fremtidens musikformidling,” siger Mads Mikkelsen, Head of Marketing & Communication på Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Med det nye samarbejde bliver det også muligt for seerne at komme helt tæt på livet på festivalen, selvom man ikke er tilstede. Red Bull TV vil nemlig også sende reportager fra campingområderne, behind-the-scenes materiale og eksklusive interview med artister, der bliver styret af både Danske og internationale værter.

Den første festival, der kan ses live, fra "Seasons of Festivals" bliver den populære Primavera Sound i Barcelona.

Skål derhjemme.

“Season of Festivals” 

Primavera Sound, Barcelona, Spanien, 2. – 4. juni 

Bonnaroo, Manchester, USA, 9. – 12. juni 

Roskilde Festival, Roskilde, Denmark, 29. juni – 2. juli

Lollapalooza, Chicago, USA, 28. – 31. juli

Bestival, Isle of Wight, UK, 8. – 11. september

Austin City Limits Music Festival, Austin, USA, 30. september – 2. oktober

Både Roskilde Festival og den samlede ”Season of Festivals” kan ses på Red Bull TV.

LÆS OGSÅ: N.W.A genforenet på stor amerikansk festival

LÆS OGSÅ: Derfor elsker jeg Roskilde

LÆS OGSÅ: Se de bedste billeder fra verdens største festival