Sansa Stark var blot en forkælet teenager i de første sæsoner af Game of Thrones. Men i løbet af årene er figuren, spillet af Sophie Turner, vokset op til at blive en af de mest interessante og måske snart mest magtfulde karakterer i verdens mest populære serie. Hun var kun 12 år, da hun gik til audition, og 15 år, da serien havde premiere på HBO.

I et nyt interview i The Times fortæller hun, hvordan det har været at blive voksen med en serie, der fra begyndelsen altid har haft meget nøgenhed, krige og konflikter. Især med det førstnævnte var serien på mange måder en øjenåbner for hende.

”Første gang jeg hørte om oral-sex var, da jeg læste et Game of Thrones-manuskript. Jeg var 13, og jeg sagde: Wow! Gør folk det? Jeg tror, det var min sex-uddannelse. At være med i Game of Thrones.”

I løbet af serien får Sophie Turner en større og større rolle i serien, og hendes karakter er en af dem, der må gå igennem allermest. Det bliver især slemt, da hun bliver gift med seriens ultimative bad guy, Ramsay Bolton, der voldtager og torturerer hende. Også det var selvsagt et nyt område for hende, men hun forsvarer seriens måde at portrættere volden på.

”Jo mere vi taler om seksuelle overgreb jo bedre, og til helvede med dem, som siger, at vi ikke skal vise det på tv, og dem, der siger, at de vil boykotte serien på grund af det. De her ting plejede at ske, og de sker stadig. Og hvis vi behandler det som et tabu, hvordan skal folk så få styrken til at stå igennem og åbent sige, hvis noget lignende er sket mod dem?”

LÆS OGSÅ: Se de bedste sexscener fra alle syv Game of Thrones-sæsoner

I traileren til den nye sæson, der får premiere den 17. juli, er der lagt op til, at Sansa Stark får en central rolle i det kommende magtspil om ’The Iron Throne’ og kampen mod ’The White Walkers’.