Veteranerne Anthony Hopkins og Jonathan Pryce har fantastisk kemi som umage makkerpar i traileren til ’The Two Popes’
Foto: Netflix

Veteranerne Anthony Hopkins og Jonathan Pryce har fantastisk kemi som umage makkerpar i traileren til ’The Two Popes’

Netflix-filmen om forholdet mellem Pave Benedikt og Pave Frans kan være en Oscar-kandidat.

Når paven dør, kommer en ny pave til. Men da Pave Frans trådte frem foran folkemængden på Peterspladen som leder for verdens katolikker, var det ikke på grund af et dødsfald. I stedet havde den 85-årige Pave Benedikt taget en historisk beslutning om at træde tilbage.

Netop denne historiske begivenhed bliver filmatiseret i ’The Two Popes’ med Anthony Hopkins i rollen som den siddende og stivnakkede Pave Benedikt og Jonathan Pryce som den vellidte Kardinal Bergoglio.

Filmen portrætterer forholdet mellem de to religiøse mænd, der på trods af store forskelligheder, stadig har Gud som fællesnævner og fortæller samtidig den dramatiske historie om en kirke, der for alvor står ved en skillevej.

Bag filmen er ’City of God’-instruktøren Fernando Meirelles og manuskriptforfatteren Anthony McCarten, der blandt andet har skrevet manuskripterne til ’Bohemian Rhapsody’ og ’The Theory of Everything’.

’The Two Popes’ er endnu en storfilm fra streamingtjenesten Netflix, der også er på vej med den længeventede ’The Irishman’. Begge film er udråbt til at være mulige kandidater til en Oscar-nominering.

’The Two Popes’ kommer på Netflix 20. december

Se traileren her: 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Film og Netflix