Scroller du dig ned gennem bloggen Bungalow5.dk, møder du en hybrid af design, interiør og fotokunst. Designer-sofaen med plaiden nonchalant efterladt på armlænet eller skuddet af den stockholmske herskabslejligheds køkken- alrum, hvor solen strømmer ind gennem vinduerne i et drømmende, hvidt skær. Begge billeder formidler designet og synes at fortælle en historie om menneskene, der omgiver sig med det, uden nogensinde at vise os dem – menneskene.

 

Stor lidenskab for design og interiør

Der er lagt tid, sved og kræfter i Bungalow5.dk, fornemmer man, og det samme gør sig gældende for bloggens indlæg, der publiceres dagligt, og som ofte synes at ville hæve sig over strøtanker fra en dagbog. Hemmeligheden er Allan Torps oprigtige lidenskab for design og interiør samt evnen til at udtænke koncepter, mens det – på et lavpraktisk plan – også skyldes bloggerens evne til at kunne stå op, før fanden får sko på. Allan Torp er A-menneske i en sådan grad, at selv spædbørnsforældre ikke har fået øjne, når bloggerens vækkeur ringer.

”Vækkeuret ringer gerne mellem halv fem og halv seks. Så starter min morgenrutine med kaffe, morgenmad og træning, inden jeg går i gang med bloggen,” fortæller Allan Torp, der, når det kommer til at snooze, har en jægersoldats selvdisciplin.

”Der er ikke noget, der skal hedde at snooze. Der er ingen, der nogensinde har vundet på at ligge og snooze om morgenen. Derfor har jeg et princip, der hedder, at når vækkeuret ringer, så står jeg op.”

Helt ’B.S. Christiansen’ er Allan Torp dog ikke. Bloggeren er nemlig, ligesom os andre dødelige, afhængig af særligt én ting hver morgen.

”Kaffen. Den betyder alt. Det er det allerførste, jeg gør: svinger benene ud af sengen, rejser mig op og går ned og trykker på min Nespresso-maskine,” fortæller bloggeren, der, ligesom det gælder interiør og design, har klare kaffepræferencer.

”Det skal være en cortado. Ser man bort fra den kulsorte af slagsen, får du med cortadoen allermest kaffe for pengene. Jeg elsker kaffe, men jeg er ikke helt voksen nok til den der sorte americano-kaffe.”

I L.A. er der altid rigtig god kaffe!

Allan Torp mener, at de tidlige morgener er afgørende for, at han kan være så produktiv og detaljeorienteret, som han er. Samtidig er tidsrummet mellem fem og syv om morgenen et af de eneste tidspunkter på døgnet, hvor han har roen.

”Jeg nyder at stå ud af sengen og lave mig en kop kaffe, som jeg så kan sidde og vågne med, inden det for alvor går løs,” fortæller han og fortsætter: ”Får jeg ikke den start, er jeg bare mere ineffektiv resten af dagen. Jeg får mindre fra hånden. Jeg er heller ikke den store samtaler de første par timer. Jeg har brug for bare at være mig selv.”

Men skulle han selv vælge, var det ikke i København, han vågnede, før fanden fik sko på.

”Når man står op klokken fem om morgenen i København, er alt mørkt. Vinduerne er mørke og lukkede, og går man ud, er det ikke til at støve en nogenlunde morgenmad eller kop kaffe op. Mens, når du vågner klokken fem om morgenen i L.A., så er byen allerede godt i gang med cafeer og morgenrestauranter. Heldigvis kan jeg jo så lave den gode kop kaffe herhjemme i stedet.”

ALLANS MORGENKAFFE: Arpeggio Cortado

1 x Arpeggio ristretto 25 ml

40 ml varmet mælk

Det skal være en cortado. Ser man bort fra den kuldsorte af slagsen, så får du med cortadoen allermest kaffe for pengene.

Advertisement