Der er noget herligt dansk over navnet: Sådan! Tonic.

Og det er lige præcis det, de laver i forretningen bag navnet: tonic.

I en kvalitet, der smager af andet og mere end den, du normalt bruger. Alt er økologisk, og der er ingen unødvendige tilsætningsstoffer i flaskerne, der bliver produceret på eget tapperi i Slagelse.

Bag Sådan! Tonic står Simon Frimann og Claus Greisgaard. De to tonic-kendere ved et og andet om drikken, der uløseligt hænger sammen med gin. Ved siden af tonic-produktionen driver de nemlig barerne Two Socks (tre i København, en i Aarhus), der fokuserer på netop gin.

Men det betyder på ingen måde, at deres tonic kun skal bruges til den enebær-baserede spiritus.

”Vores tonic har naturlige smagsnoter fra råsaften af de frugter og grøntsager, som de bliver lavet på. Fælles for dem alle er en let og delikat bitterhed, og de kan derfor også anvendes til andet end gin,” fortæller stifteren Simon Frimann, der også opfordrer til, at man drikker en af virksomhedens tonic, som var det en sodavand.

Tanken hos Sådan! Tonic er, at man først vælger sin tonic og derefter sin gin – og ikke omvendt, som det ellers typisk foregår, når smagsløgene skal skærpes inden en god middag.

Tonic er naturligvis ikke bare tonic hos Sådan! Tonic. Den bitre smag, der hos Sådan! kommer fra kvassia-planten, er naturligvis fundamentet for tonic-smagen.

Medmindre du går efter den klassiske eller ekstra tørre udgave af deres tonic, stikker det i mange retninger: Således findes der både tonic med smag af citron, gulerod og appelsin, hyldeblomst, ingefær og jordbær samt citron og vindrue.

Sådan skal det gøres. Så mangler du bare en god gin.

Skål, og god fornøjelse.

Sådan! Tonic 30 kr. hos Sadantonic.dk.